Skarsem sikter mot A-laget

I ny og ne får han trene med de aller største stjernene i Rosenborg. Olaus Jair Skarsem hevder derimot at han har fokus på arbeidsoppgavene på 2. laget.

SLÅR HAN GJENNOM? Nå har Olaus Skarsem gjort bygutt av seg, men Rosenborg-talentet ser fortsatt på seg selv som melhusbygg.  Foto: Marius Schjei Dahl

Sport

Fotball

Vi møter ham på Lade, der han akkurat har flyttet. 17-åringen understreker at han fremdeles er Melhus-gutt, selv om Rosenborg-talentet trives med bylivet.

- Jeg trives veldig godt. Litt annerledes fra Melhus, men det er godt å bare gå ut og være på butikken og ha kort vei til skolen (Strinda) og Lerkendal, smiler han.

Les også: Skarsem scoret sitt første A-lagsmål

Mens Ola Solbakken venter på å bli skadefri har Skarsem og Rosenborg 2 imponert i 2. divisjon. De nyopprykkede unggutta ble spådd en hard sesong i vente ettersom divisjonen skulle slankes fra fire til to avdelinger, men laget er fremdeles på trygg plass etter ti runder.

- Får ingenting gratis

- Vi må fortsatt jobbe knallhardt, for vi får ingenting gratis. Det forventes at vi skal rykke ned, men vi har ståltro. Vi skal ikke rykke ned, sier Skarsem.

I forrige hjemmekamp ble han den store helten da Stjørdals-Blink ble slått 2–1. Målscorer Skarsem scoret iskaldt alene med keeper med få minutter igjen.

- Kjemper alt vi har hver kamp, det er knallhardt. Tempoet er høyere og lagene bedre organisert enn i 3. divisjon. Mye mer voksent. Det er veldig artig, sier unggutten.

Les også: - Jeg liker Trønder-Lyn

For en unggutt i Rosenborg er ikke drømmen 2. divisjon. Heller ikke for Skarsem, selv om han virker veldig avslappet når temaet «gjennombrudd» kommer opp.

- Følte jeg slet

- Jeg er veldig rolig på det der. A-laget får komme som en bonus. Jeg legger mest vekt på Rosenborg 2. Skjønner at folk tenker på det og syns det er viktig, men jeg må konsentrere meg om meg selv og der jeg er nå, sier Skarsem.

Han har kontrakt ut året, men det kommer ikke som noen overraskelse om han signerer ut juniortiden. Det var ingen selvfølge at han skulle komme så langt da han sammen med Solbakken kom til RBK for tre år siden. Den lille, lette indreløperen har blitt til en fysisk sterk venstreving som høster skryt fra høyeste hold i Rosenborg.

Les også: To melhusgutter på landslaget

- Jeg har utviklet meg mye. I starten følte jeg at jeg slet med å ta nivået på 11-erbane. Det passet meg ikke bra å spille mot folk som var eldre. Nå har jeg vokst og fått mer kjøtt på kroppen, føler at jeg har tatt nivået bra nå, sier han.

I vår ble det A-lagsdebut i cupkampen mot Åfjord i 1. runde, der unggutten til og med scoret sitt første obligatoriske mål for A-laget. I tillegg har han spilt flere treningskamper, senest i går mot Verdal.

- Får kjeft

- Å spille sånne kamper er veldig artig, sammen med spillere som er på A-laget. Jeg må bare kose meg og ha det artig, sier han.

- Hvordan er det å trene med Rosenborg?

- De er veldig hyggelige og tar meg imot hvis jeg får være med på en trening. Utrolig høyt nivå. De legger ingenting imellom på trening og tar ingen hensyn fordi jeg er juniorspiller, forteller Skarsem.

- Hvis jeg fortjener det, så får jeg kjeft. Sånn skal det være. Jeg kommer ikke på i farta hvem jeg har fått kjeft av, men, smiler han lurt.

sport@tronderbladet.no