For tøft i Luxembourg

Iskaldt vær og høyt tempo.

Ingrid Lorvik viste framgang i feltkjøringen, men har fortsatt litt å gå på, mener landslagslederen.  Foto: Thomas Olsen

Sport

Kvinnelandslaget, med Ingrid Lorvik på plass, syklet i helgen etapperittet Festival Elsy Jacobs i Luxembourg.

Rittet åpnet fredag kveld med en kort prolog, der Cecilie Johnsen ble beste norske på en 24. plass. Ingrid Lorvik ble nummer 70 av de 113 startende.

Svært kaldt

Den første av i de to fellesstartetappene ble preget av dårlig vær og høyt tempo, skriver Norges Cykleforbund i en pressemelding.

Les også: Lorvik til profflag

- Første etappe var på 100 km med avsluttende runder. Det var utfordrende værforhold med regnvær og 4–5 grader. Flere av jentene slet med de kalde forholdene og følte seg litt preget av det. Vita veltet hele 3 ganger på denne etappen. Vi hadde håpet på en topp 10 plassering, men etappen ble hardere enn antatt og ingen av våre klarte å henge med blant de fremste, oppsummerer landslagsleder Carl Erik Pedersen. Miriam Bjørnsrud ble beste norske på 44. plass, mens Ingrid Lorvik fulgte like bak på 45. plass.

Mistet bruddet

På søndagens etappe klarte ikke de norske å sitte godt nok plassert når det avgjørende bruddet gikk av gårde.

- Søndagens 2. etappe var ganske lik som lørdagens, men med litt tøffere avsluttende runder. Det var en god del vind underveis. Planen var å kjøre litt avventende på første del og få laget inn i front av smårundene. Der lykkes vi ikke helt og et større brudd ble etablert uten nordmenn. Vi måtte da ta ansvar bak og satte opp laget i et forsøk på å kjøre det inn, men lyktes dessverre ikke, sier Pedersen.

De 10 rytterne i bruddet holdt helt inn, mens Lorvik, Aalerud og Heine kom inn sammen med et redusert hovedfeltet 3 minutter bak.

Solid landslagsdebutant

Selv om resultatene ikke var som ønsket, tar også landslagslederen med seg positive ting hjem fra Luxembourg.

- Totalt sett er vi litt skuffet over at vi ikke fikk til noe resultat. Når det er sagt var det også flere positive ting vi tar med oss fra rittet. Kathrine Aalerud gjorde en veldig god landslagsdebut. Det er positivt at Miriam gradvis er på vei tilbake og blir mer trygg i feltet. Lorvik viser også fremgang i feltkjøringen, selv om hun fortsatt litt å gå på, avslutter landslagslederen.