Stort sett vinner en hest travløp når den er først i mål, men det er ingen regel uten unntak. Seier forutsetter at det ikke er begått noen regelbrudd underveis, eller at målstreken ikke blir passert i feil gangart.

Les også: Kusker fra Melhus vant fire av ni løp

Les også: Sjoner med fin flyt

Arve Sjoner led den skjebne å bli fratatt seieren av dommerne for å ha skaffet seg fritt fram på ulovlig måte kort før mål i den nest siste staten med Aron Marsh.

Knapt, men sikkert

Arve Sjoner er ikke den som bryter regelverket oftest, men han han mente diskvalifikasjonen var grei nok. Nå gjaldt det å rette opp fra posisjonen bakspor på tillegg, noe som sjelden er ideelle forutsetninger.

Det ble imidlertid en god start, og Hovin-traveren innledet som femtehest. Etter hvert fikk Aron Marsh jobbet seg fram til et andre par utvendig, og ut av den siste svingen var den Olav Aune-trente fireåringen så avgjort på skuddhold.

– Enklere enn sist

Biri-trener Bjørn Steinseth ledet i det lengste med Doctor Joe, men Aron Marsh hadde større fart og sikret seg seieren med en halv lengde.

– Det ble enklere enn sist, uttalte kusken med tanke på posisjonene.

– Den har startet på jevnt og trutt og har holdt formen.

Stang inn

Sancus Cox er kjent som en fin traver. Bjørn Garberg, som står for treningen, har imidlertid slitt litt med å få den seks år gamle Super News-sønnen først i mål. Ikke siden begynnelsen av juli i fjor har vallaken kjent seierens sødme.

Denne gangen var det snakk om et ungdomsløp med trondheimsjenta Pia-Margrethe Vik i sulkyen. Om det var kuskebyttet som gjorde utslaget skal være usagt, men det er en kjensgjerning at noen hester reagerer positivt på nettopp det.

Vant med Garberg-hest

Vik var ikke snauere enn at hun fikk teten en bit etter start, men måtte gi fra seg ledelsen til favoritten Master Mick T.H. Etter reise i lederryggen hadde Sancus Cox tilstrekkelig med krefter igjen til å sette inn nådestøtet inn på oppløpet og kneble lederhesten på de siste meterne.

Den unge trondheimskusken hadde grunn til å være svært fornøyd etter å ha lykkes i sitt første oppsitt bak stallhesten til Bjørn Garberg.