Til topps i poker-NM

Hege Søgstad fra Kotsøy vant Ladies Event i Dublin og ble norgesmester i poker i natt.

SEIER Hege Søgstad, som opprinnelig er fra Kotsøy, sikret NM-seier i Ladies Event under Poker-NM i Dublin i natt.   Foto: poker.no

OVERVELDET En overveldet vinner etter at seieren er et faktum.  Foto: privat

Sport

- Jeg sitter med en veldig god følelse nå ja, sier Hege Søgstad og ler på telefon fra Dublin.

Poker-NM avholdes nemlig i Irland, og i natt vant Hege den gjeve norgesmestertittelen i poker for kvinner, Ladies Event.

Etter et halvt døgn med pokerspill kunne hun i de sene nattetimer juble og innkasserte 67 734 norske kroner som betaling i konkurransen der 96 kvinner deltok.  

Kun hobby

På veien mot NM-tittelen slo Hege også ut Las Vegas-proffen Annette Obrestad, men pokerspilling er kun en hobby for den tidligere midtre gauldalingen.

- Jeg startet å spille i 2012, da lærte jeg først Texas Hold'Em, og min første live-turnering var faktisk i Dublin og på Ladies Event. Men pokerspillinga er bare en hobby. Det er spennende og sosialt, men jeg har ikke noe mål om å bli profesjonell spiller på heltid, sier Hege. 

God motivasjon videre

Feiringa i natt bestod bare av et glass champagne, for Hege skal konkurre igjen allerede i dag. Nå er det hovedturneringen som gjelder, men seieren i natt er en god motivasjon for å være med å hevde seg videre i turneringen. 

- Å ha tatt seieren i Ladies Event gir en trygghet, og jeg trenger ikke føle et press for å komme langt i hovedturneringa. NM-tittelen er allerede min, så hovedturneringa blir en bonus for meg. Det er imidlertid denne som virkelig gjelder og der de absolutt beste konkurrerer, så det blir spennende, avslutter Hege.