Bil på taket ved Skaun samfunnhus

En bil har havnet på taket ved Skaun samfunnshus. Det er sett noen blødende ungdommer i nærheten. Politiet rykker ut, opplyser Politet i Trøndelag på Twitter klokka 16.47 fredag.

I en ny twittermelding klokka 17.12 opplyser politiet at de er på stedet og i kontakt med tre ungdommer. Ingen er skadet, og det er ikke behov for helsehjelp. De har fått skrens på bilen og trillet rundt. Sier at de hadde lav hastighet, melder politiet.

Utrykningspolitiet: 93 prosent færre kontrollert for promille i sommer

I juni og juli i år kontrollerte Utrykningspolitiet 7.043 sjåfører i ruskontroller. Det er 93 prosent færre enn i samme periode i fjor.

Det viser tall NRK har fått tilgang til. I fjor ble 106.311 sjåfører kontrollert for rus i juni og juli.

– Nå sjekker vi kun der vi har grunn til å tro, eller der det er mistanke om rus inne i bildet. Derfor er det en voldsom tilbakegang i antall kontrollerte, sier assisterende UP-sjef Steven Hasseldal.

Tilfeldige promillekontroller langs veien ble stanset da koronatiltakene ble iverksatt i mars. Fem måneder senere gjennomfører fortsatt ikke politiet tilfeldige promillekontroller.

I de to sommermånedene i år har Utrykningspolitiet tatt 435 personer for ruspåvirket kjøring. Det er 14 prosent færre enn de 503 som ble tatt i samme periode i fjor.

Hesseldal sier de fortløpende vurderer om de skal gjenoppta de tilfeldige promillekontrollene igjen i lys av smittesituasjonen.

NTB

Politiet sjekket farten med laser på Udduvoll bru

Politiet har hatt laserkontroll på Udduvoll bru onsdag kveld.

Det ble sju forenklede forelegg, og høyeste hastighet var 100 km/t i 80-sone, melder Politiet i Trøndelag på Twitter klokka 22.

Stakk av fra politiet

Klokka 03.06 natt til torsdag observerte politiet villmannskjøring på Klett.

- Politiet forsøkte å få tak i vedkommende, men bilen forsvinner for politiet. Dette var en eldre lys bil, sier seksjonsleder Ole Petter Ustad i Gauldal politistasjonsdistrikt.

Kjørte på bil og stakk av

En bileier fant bilen sin bulket etter at noen skal ha kjørt på bilen mens den sto på Frøsetåsen på Støren. Seksjonsleder Ole Petter Ustad i Gauldal politistasjonsdistrikt forteller at melder har opplyst at påkjørselen må ha skjedd i tidsrommet 23.20-00.20 natt til torsdag.

- Den som har kjørt på melders bil, stoppet ikke og meldte fra. Dette skal ha vært en lys sedan. Politiet har opprettet sak, sier Ustad.

Kanin funnet i Melhus

Nok en kanin er blitt funnet ute i det fri, og denne gangen melder politiet at en kanin er blitt funnet ved Valøya i Melhus.

- Kaninen er grå - beige, med "krans" rundt hodet, melder politiet.

Seks fikk forelegg i UP-kontroll

UP hadde fartskontroll på E6 ved Gullvåg i Soknedal tirsdag kveld. Det resulterte i seks forenklede forelegg ifølge melding fra politiet.

- Høyeste hastighet målt til 105 km/t i 80-sone, melder politiet.

Seksjonsleder Ole Petter Ustad i Gauldal politistasjonsdistrikt forteller at kontrollen ble holdt i 20.30-tida.

- Det er mange laserkontroller mellom Trondheim og Dovre. Likevel kjører folk inn i dem, sier Ustad.

Bilskade etter elgpåkjørsel

Klokka 00.54 natt til tirsdag fikk politiet melding om en elgpåkjørsel på Berkåk. Seksjonsleder Ole Petter Ustad i Gauldal politistasjonsdistrikt sier at det ikke er anført i loggen eksplisitt hvor dette skjedde.

- Elgen for videre etter påkjørselen. Viltnemnda ble varslet. Det ble en del skader på bilen, sier Ustad.

Færre søker seg til lærerutdanningen

Til tross for rekordhøye søkertall til høyere utdanning, er det en stor nedgang i antall personer som søker seg til lærerutdanningene.

Søketallene på barnehagelærerutdanningene har også gått kraftig ned, skriver Klassekampen.

Begge utdanningene har tradisjon for å ha en stor overvekt av kvinnelige søkere.

– Det er oppsiktsvekkende at både barnehagelærer- og lærerutdanningen har hatt fall i tallet på søkere. Jeg tror jentene har fått nok av dårlige arbeidsvilkår og lav lønn, sier Karl Øyvind Jordell, professor emeritus i pedagogikk ved Universitetet i Oslo, til avisen.

Det var i år 1.148 færre søkere som valgte en type lærerutdanning som sitt førstevalg. Det betyr en nedgang på 8,1 prosent. Nedgangen var på 7,3 prosent for barnehagelærerutdanningen.

– Vi er kommet dit at vi må sette større fokus på lønnsforhold. Femåring lærerutdanning kan også muligvis være avskrekkende på noen søkere, sier Jordell.

En annen kvinnedominert utdanning som scorer dårligere, er sykepleierutdanningen. Selv om utdanningen har en øking i antall søkere, er denne mindre enn den generelle økningen i søkere til høyere utdanning.

NTB

9.038 registrerte koronatilfeller i Norge – opp 10

Det var ved midnatt registrert 9.038 tilfeller av koronasmitte i Norge, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet.

Dette er en økning på ti tilfeller siste døgn. De siste to dagene er økningen også på ti tilfeller siden det forrige døgn ikke ble registrert noen nye smittetilfeller.

Tallene er hentet fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) og viser en foreløpig oversikt.

I alt ti personer får behandling på sykehus for covid-19-sykdom. Det var mandag registrert 255 døde som følge av sykdommen.

NTB

Hester løper på veien

Mandag i 09-tida melder politiet at hester har kommet seg ut på veien, og det gjelder på gammelveien i i Børsa ved Kjærem. Ifølge politiet løper hestene både på vei og på jorder.

Politiet meldte etter hvert at det ble cowboyliv på "morrakvisten".

- Grei ferieaktivitet det også, konstaterer politiet.

Kjørte på rådyr

- Noen var uheldige på Melhus. Et rådyr ble påkjørt, sier avsnittsleder Robin Olaisen i Gauldal politistasjonsdistrikt.

Meldinga om det påkjørte rådyret kom onsdag klokka 14.23. Helt eksakt hvilken vei rådyret var blitt påkjørt på, framgikk ifølge avsnittslederen ikke i loggen.

- Dyret døde på stedet. Viltnemnda har vært på stedet og har tatt med seg rådyret. Bilen fikk ei stripe i siden, sier Olaisen.

Møtte på sauer i 90-sonen

Onsdag klokka 19.12 fikk politiet melding om at det sto 6-7 sauer i veikanten i 90-sonen på E6.

- Det var en bilist som meldte fra. Politiet rykket ikke ut, sier avsnittsleder Robin Olaisen i Gauldal politistasjonsdistrikt.

Politiet ringte mor etter festbråk

Klokka 00.30 natt til torsdag fikk politiet melding om hy musikk hos en ungdom i Melhus.

- Vedkommende var hjemme alene, og politiet fikk ikke tak i ham, sier avsnittsleder Robin Olaisen i Gauldal politistasjonsdistrikt.

Politiet fant en annen løsning.

- Vi ringte mor, og så ordnet det seg, forteller Olaisen.