Jørgen Graabak satser mot VM

Onsdag offentliggjorde Norges Skiforbund kombinertlandslagene foran den kommende sesongen.

På herresiden får hele forrige sesongs landslag fornyet tillit inn i VM-sesongen. Dermed består laget av Jørgen Graabak, Jarl Magnus Riiber, Espen Bjørnstad, Einar Lurås Oftebro, Jens Lurås Oftebro og Espen Andersen og Magnus Krog.

Sportssjef Stuan opplyser at første offisielle samling planlegges i august for kombinertlandslagene.

– Det viktigste nå i oppstarten er at den daglige treningen kommer i gang, og at jobben gjøres på hjemmebane. All erfaringen de siste sesongene viser at de tre kraftsentrene vi har, er gode arenaer for at vi skal ta nye steg, sier han.

For første gang er det også etablert et elitelandslag på kvinnesiden i Norge. Det består av søstrene Mari og Marte Leinan Lund og Gyda Westvold Hansen.

NTB

Lette etter kvinne uten refleks

Tirsdag klokka 17.10 fikk politiet melding om at en kvinne går langs E39 uten refleks. Dette skal ha vært på Øysand i Melhus.

- Politiet kjørte langs strekninga uten å se noe til kvinnen. Hun kan ha gått ei kort strekning, sier avsnittsleder Finn Skårsmoen i Gauldal politistasjonsdistrikt.

Isklatrere lovte å varsle neste gang

Politiet rykket tirsdag ut etter å ha fått melding om isklatring på Øysand. Avsnittsleder Finn Skårsmoen i Gauldal politistasjonsdistrikt forteller at meldinga kom i 20.30-tida.

- Det var ingen fare forbundet med klatringa, sier Skårsmoen.

Ettersom det kom bekymringsmeldinger om isklatringa, lovte klatrerne å sette opp varseltrekant neste gang de skulle ha isklatring.

Kjørte på rådyr ved Øysand

Onsdag klokka 08.16 fikk politiet melding om at en bilist hadde kjørt på et rådyr på E39 ved Øysand.

- Melder sier at han tror rådyret ble liggende igjen. Viltnemnda ble varslet, sier avsnittsleder Finn Skårsmoen i Gauldal politistasjonsdistrikt.

Stenger E6 for å få montert rekkverk

Nye Veier varsler at E6 mellom Brubakken nord for Melhus sentrum og rett sør for Melhuskrysset, blir stengt natt til onsdag. Stengeperioden er fra tirsdag klokka 22 til onsdag morgen klokka 06.

Ifølge Nye Veier skal det monteres rekkverk på gang- og sykkelbrua Nye Veier bygger for Melhus kommune. Brua går over E6.

Omkjøringa er via Melhus sentrum.

- Tredje største skogsavvirkning i Trøndelag

Midtre Gauldal kommune hadde den tredje største skogsavvirkningen av alle kommuner i Trøndelag i 2020. Det opplyser kommunen på sine nettsider.

- Det ble i alt tatt ut 52.867 m3 skog i Midtre Gauldal i 2020. Kommunens produktive skogareal er det femte største i Trøndelag, melder kommunen.

Jørgen Graabak på 7. plass i Lahti

Jarl Magnus Riiber nådde ikke opp mot Akito Watabe i søndagens verdenscuprenn i kombinert i Finland. Han måtte nøye seg med 2. plassen. For annet år på rad vant Watabe i Lahti. Japaneren slo Riiber med 10,8 sekunder. Jørgen Graabak og Jens Lurås Oftebro endte på 7. og 8. plass. Dette skriver NTB.

NTB

Kalvå på 10. plass i lørdagens skiathlon i Lahti

NTB skriver at Therese Johaug slo Helene Marie Fossesholm med 28,1 sekunder. Deretter fulgte Heidi Weng på tredjeplass. Anne Kjersti Kalvå på 10. plass ble fjerde best av de norske, mens tvillingsøstrene Tiril og Lotta Udnes Weng ble nummer 14 og 15. Det skriver NTB.

NTB

Kjørte påkjørt katt til dyresykehuset

Fredag morgen fikk politiet melding om at ei katt var blitt påkjørt på fylkesveg 708 ved Gangaune gård i Skaun.

- Katta var visst hardt skadd. Ifølge meldinga ble katta kjørt til dyresykehuset i Trondheim. Det er uvisst hvordan det gikk med katta, sier seksjonsleder Ole Petter Ustad i Gauldal politistasjonsdistrikt.

Politiet etablerer egen nettpatrulje

Trøndelag politidistrikt lanserer torsdag politiets nettpatrulje Trøndelag på sosiale meder. To av strategiene til politiet er å være i forkant av kriminaliteten, og skape trygghet i det digitale rom, ifølge ei pressemelding.

- Vi ser at vi må være mer tilstede på nettet, derfor prioriterer vi tre stillinger til dette viktige arbeidet. Formålet med nettpatruljen er å skape tillit og dialog med befolkningen i Trøndelag, og patruljere på nettet for å forebygge, uttaler Nils Kristian Moe, politimester i Trøndelag politidistrikt i ei pressemelding.

Nettpatruljen består av politifolk som patruljerer på nettet, og skal jobbe for å forebygge kriminalitet samt innhente informasjon.

Politiet mener at det er viktig å være til stede der folk er.

- Det er mange som ikke tør å oppsøke en politistasjon, eller er redde for å bli oppdaget av andre. Da kan nettet være et godt sted å møte politiet på. Et av målene er at det skal bli enklere å ta kontakt med politiet, og gi et lavterskeltilbud der vi kan informere og gi råd og veiledning til våre innbyggere, oppliyser politioverbetjent og fagleder for nettpatruljen, Anita Kjønnøy.

Gravemaskin havnet utfor veien

En gravemaskin skal tirsdag ha havnet utfor fylkesveg 708 på Hølonda. Ifølge tipseren har gravemaskinen bikket.

Seksjonsleder Ole Petter Ustad i Gauldal politistasjonsdistrikt sier at politiet ikke har fått melding om trafikkuhellet.

Vegtrafikksentralen meldte i 14-tida at fylkesvegen ble stengt i nærheten av Langåsvatnet på Hølonda på grunn av berging av gravemaskin.

Politiet hadde skoleaksjon i Singsås

Mandag hadde politiet aksjon ved Singsås skole ifølge seksjonsleder Ole Petter Ustad i Gauldal politistasjonsdistrikt.

- Politiet delte ut reflekser og hadde kontroll av trafikken i nærheten av skolen. Det var ingen reaksjoner, sier Ustad.

Uten vann på Korsvegen

Tirsdag formiddag melder Eid og Korsvegen vassverk at det har vært et vannledningsbrudd, og at vannet til abonnentene vil være borte i minst seks timer.

Teknisk vakt i Melhus kommune opplyser at kommunen er ukjent med at det har vært et brudd på vannledninga.

Harald Lilleberg er daglig leder for vassverket, og han sier at flere abonnnenter i boligfeltet er uten vann, og at det jobbes med å få reparert skaden som skal skyldes en ødelagt påkobling på hovedvannledninga.

- Det kan være telen som har forårsaket skaden. Vi jobber for å få tak i deler. Melhus kommune har vannvogn, og vi har avtale med kommunen om at vi kan bruke den. Men vannvogna står på Melhus, sier Lilleberg.

Gult nivå hos skoler og du kan ha gjester i hjemmet

Regjeringa åpner nå for at ungdomsskoler og videregående skoler kan gå tilbake til gult nivå igjen. Barn og unge under 20 år kan trene og delta på lokale fritidsaktiviteter, men klubber, lag og foreninger må utsette cuper, stevner og andre typer aktivitet.

Videre åpner regjeringa for at vi kan ta imot besøk i hjemmet så lenge vi passer på å holde avstand. Ifølge de nasjonale reglene kan vi nå ha fem gjester.

Skjenkestoppen videreføres. Regjeringa anbefaler også hjemmekontor for dem som har muligheten til det. De nasjonale reglene kommer i tillegg til lokale tiltak. Det er for eksempel påbudt å bruke munnbind om en reiser med buss, og det gjelder alle over 12 år. I Melhus er det også påbud om munnbind om en reiser med drosje, er med på kjøreopplæring og befinner seg i offentlig rom som butikksentra, idrettshaller, trossamfunn og fellesarealer.

Pr. mandag er det registrert 64 smittede i Melhus og 7265 er testet i Melhus. Melhus har egen teststasjon i Melhus sentrum.

18-åring skadet i snøskuterulykke - mistenkt for ruskjøring

Like før klokken halv tre natt til lørdag fikk politiet melding om en snøskuterulykke i Soknedal i Midtre Gauldal. Føreren av snøskuteren, en 18 år gammel mann, var bevisst etter uhellet og klaget over smerter i en hofte og ribbein, skriver politiet på Twitter.

Både politi og ambulanse ble sendt til stedet, forteller operasjonsleder Håvard Høyem ved politiets operasjonssentral i Trøndelag.

- Det er opprettet sak etter hendelsen fordi det er mistanke om ruskjøring, sier operasjonslederen.

Det var to personer som satt på snøskuteren. Kun fører fikk skader som følge av ulykken.

- Føreren er tatt inn til St. Olavs hospital for sjekk. Det er ikke snakk om alvorlig skade som vi er kjent med, sier Ole Petter Hollingen, operasjonsjonsleder i Trøndelag politidistrik, til Trønderbladet lørdags morgen.

- Ingen i karantene eller isolasjon i Midtre Gauldal

Fredag 15. januar melder kommunen om nye koronatall på sine hjemmesider.

Der kan man lese at fredag ble det gjennomført 7 tester, mens 1.772 tester er gjennomført totalt i kommunen. Man kan også lese at fredag har kommunen ingen personer i karantene og ingen personer i isolasjon, samt at tallene for totalt antall smittede er 20.

Torsdag 14. januar meldte kommunen på sin Facebook-side at det da også ikke var noen i karantene eller isolasjon.

- Flott! Ingen med aktiv smitte, ingen i karantene, i hele Midtre Gauldal, meldte kommunen på Facebook torsdag.

Færre smittes og testes i Melhus

Sist helg dukket det opp mange smittetilfeller i Melhus, og kommunens statistikk viser 14 smittede i løpet av fredag, lørdag og søndag.  Hittil i år er det påvist 25 smittetilfeller ifølge kommunens statistikk. Så tok det slutt med smittetilfeller, og de tre siste dagene er det ikke meldt om nye tilfeller. Samtidig har testtallene gått nedover.

Kommunen har opplyst at det i hovedsak er gruppa 20-40 år som har smittetilfeller i Melhus, og at mange nærkontakter er blitt smittet. Det er også ni barn og unge under 20 år blant de smittede. I alt 63 i Melhus har fått påvist smitte av covid-19. Ikke alle er bosatt i Melhus, men det har vært noen tilfeller blant personer bosatt i Melhus og som samtidig ikke er folketallsregistrert i Melhus.

Pr. onsdag er 7140 testet i Melhus, og siden nyttårsaften er 960 blitt testet. Flest ble testet mandag 4. januar med drøyt 160 testede, mens det onsdag var nede i 35 testede.

Ungdommer kjørte ut. Nå har politiet opprettet sak

Like etter midnatt natt til torsdag rykket politiet ut etter melding om en utforkjøring på Bennavegen på Kvål i Melhus.

– Vi fikk meldingen klokken 00.11. Det var noen ungdommer som hadde kjørt av veien og siden hadde forsøkt å få opp bilen på egen hånd, sier operasjonsleder Trond Volden.

Han sier politiet har valgt å opprette en sak på grunn av kjøringa før utforkjøringen.

– Heldigvis var det ikke snakk om personskade i forbindelse med denne utforkjøringen. Men det er naturlig å følge opp en slik sak, spesielt når det ender i en ulykke, sier Volden.

Operasjonslederen har ikke opplysninger om hvor mange som var i bilen, men sier føreren var en gutt på 19 år, som etter alt å dømme nå må regne med en reaksjon fra påtalemyndigheten.

Ifølge seksjonsleder Ole Petter Ustad i Gauldal politistasjonsdistrikt mente melderen at utforkjøringa skyldtes uvettig kjøring, og politiet rykket ut. Bilen skal da ha blitt funnet forlatt og med knust frontrute. Ifølge Ustad blir det ingen anmeldelse.

Rådyr ble skadet etter påkjørsel

Klokka 02.55 natt til onsdag ifkk politiet melding om at et rådyr var blitt påkjørt på E39 ved Uddvoll i Melhus.

- Dyret ble skadet, og viltnemnda er varslet, sier seksjonsleder Ole Petter Ustad i Gauldal politistasjonsdistrikt.

Noe du vil ta opp med Erna? Statsministeren inviterer trønderne på kaffe

Har du noe usnakket med statsministeren? Det blir en digital kaffekopp på torsdag.   Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen..

– Siden vi bør begrense hvor mange vi møter og ikke dra på besøk til hverandre akkurat nå, inviterer jeg trønderne til digitalt kaffeslabberas. Jeg gleder meg til å høre hva de har på hjertet. Enten det er politikk, har noe de lurer på eller vil fortelle om noe de personlig er opptatt av, sier statsminister Erna Solberg.  

Hun inviterer trøndere til en digital kaffekopp i lunsjen torsdag 14. januar fra kl. 11.35, ifølge en epost fra statsministerens kontor.  Har du noe du ønsker å prate med statsministeren om, kan du melde deg på her

- NB: Statsministeren har dessverre ikke mulighet til å møte alle som melder interesse her. Avvent tilbakemelding og eventuelt tidspunkt for kaffe med statsministeren. Da får du også påloggingsinformasjon, opplyser statsministerens kontor.

- Gjennomfører offentlig varslingsprøve

Signalet «Viktig melding - lytt på radio» sendes klokken 12 onsdag 13. januar. Det er sivilforsvaret som gjennomfører varslingsprøven, og de understreker at det kun dreier seg om en teknisk prøve. Dette opplyses på nettsidene til Melhus kommune.

Utsetter møte i Midtre Gauldal

Møtet i eldres råd og råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne utsettes til slutten av januar. Møtet skulle vært avviklet tirsdag 12. januar. Ny møtedato blir offentliggjort når denne er bestemt. Dette opplyses på nettsidene til Midtre Gauldal kommune.

Sladding kan bli dyrt

Sladding på veien og andre områder kan bli en dyr affære. Seksjonsleder Ole Petter Ustad i Gauldal politistasjonsdistrikt forteller at en 19-åring ble anmeldt for uvettig kjøring etter åha bedrevet sladding.

Sladdinga skal ha skjedd søndag ettermiddag, og da ved Oppdalsporten. Ifølge politiet er ungdommen registrert bosatt et annet sted i landet. Den unge sjåføren fikk ifølge Ustad, beholde førerkortet.

Bil begynte å brenne under kjøring

Like før klokka to i natt rykket politiet ut til en bilbrann i Bennavegen i Melhus. Bilen hadde startet å brenne mens sjåføren var ute og kjørte.

- Bilføreren ringte inn sjøl og fortalte at bilen sto i full fyr. Brannvesenet kom til stedet og startet slukking i 2-tida, sier operasjonsleder Anlaug Oseid ved Trøndelag politidistrikt.

Hva som er årsaken, er foreløpig uvisst.

- Bilen er helt utbrent. Veien ble stengt en stund, og bilen er nå hentet, sier Oseid.

Politiet har opprettet en sak på forholdet.

- Det er ikke mistanke om beruselse hos bilføreren. Politiet tok en rutinemessig sjekk, opplyser Oseid.

Døde etter å ha fått koronavaksine

Statsforvalteren (tidligere Fylkesmannen) i Trøndelag har fått informasjon om at en eldre person døde få dager etter at vedkommende fikk korornavaksine. Ifølge nettsida til Statsforvalteren var dette en sykehjemspasient i 80-årene med flere helseutfordringer.

Foreløpig dødsårsak gir ingen umiddelbar mistanke om at dødsfallet har sammenheng med vaksinen. Men dette undersøkes for sikkerhets skyld videre i samarbeid med sentrale helsemyndigheter, uttaler fylkeslege Jan Vaage.

Fylkeslegen vil ikke opplyse hvor pasienten bodde utover å si at vedkommende bodde i nedslagsfeltet til Helse Nord-Trøndelag.

Vil prioritere skyteanlegg i Midtre Gauldal

Det er mottatt én søknad når det gjelder spillemidler for 2021; Soknedal skytterlag søker spillemidler til etablering av felthurtiganlegg på Dalheim skyteanlegg.

Kommunedirektørens innstilling er at felthurtig anlegg på Dalheim skyteanlegg prioriteres av Midtre Gauldal kommune. Saken behandles på møtet i utvalget for helse, oppvekst og kultur 14. januar.


Tidligere skytterprinsesse leder ungdommene

Gauldal Skyttersamlag har hatt ombudsmøte.Nå kan skytterne endelig treffes igjen

Gauldal skyttersamlag har hatt sesongens første treningssamling.

 
Trond Jære

Skoleuke-utvidelse i Midtre Gauldal fremmes for politisk behandling

Kommunedirektøren har lagt fram forslag om utvidelse av skoleuka til femdagers skoleuke for alle elevene på barnetrinnet fra skoleåret 2020/21. Utvalget for helse, oppvekst og kultur vedtok å sende utredningen ut på høring. Saken fremmes nå for politisk behandling i møtet 14. januar.

Fire hester var savnet

Politiet har fredag morgen fått melding om at fire hester er savnet fra Leinstrand.

- Alle har blått dekken og grime. Eier ønsker informajon om hvor de befinner seg, melder politiet.

Litt senere melder politiet at hestene er kommet til rette.

Schæferhund løp løs på Støren

I 21-tida onsdag fikk politiet melding om at en schæferhund løp løs på Støren ved Circle K.

- Hunden ble tatt hånd om av Viking Støren, og eieren ble ikke funnet. Det ble aktuelt å kjøre hunden til et hundepensjonat om eieren ikke meldte seg, sier avsnittsleder Finn Skårsmoen i Gauldal politistasjonsdistrikt.

Klokka 22.50 fikk politiet melding om at hunden var avlevet til eier.

- Midtre Gauldal har størst reduksjon

I andre halvdel av 2020 har Midtre Gauldal kommune økt sin andel vegadresser fra 23 til 44 prosent, og er nå kommunen i fylket med størst reduksjon av antall matrikkeladresser. Andelen vegadresser i Trøndelag er per desember 2020 på 95,1 prosent.

Dette opplyser Kartverket på sine nettsider.

Deler ut nye talentstipend

For 24. gang skal Sparebank1 SMN dele ut talentstipend til ungdommer fra Midt-Norge.  Siden starten i 2003 har det blitt delt ut over tolv millioner kroner i stipend, fordelt på over 500 talent.

Banksjef Arne Ingar Elven mener det er ekstra viktig å heie på ungdommen, som virkelig rammes av koronapandemiens konsekvenser.

- Koronasituasjonen er krevende for de unge, og det er viktig for regionen vår å ha unge talent som viser vei og inspirerer andre. Samtidig vet vi at det er utfordrende å forfølge sine drømmer når verden står midt i en pandemi. Med SpareBank 1 SMN Talentstipend ønsker vi å være heiagjeng for noen av dem som våger å satse, sier Elven.

SpareBank 1 SMN Talentstipend deles ut til unge i alderen 18-30 år, med et særlig talent innen idrett, kultur og gründerskap samt åpen klasse for andre typer talent. Vinnerne mottar stipend på 40.000 kroner og blir kåret etter nøye vurdering av fagjuryer. 

Søknadsfristen går ut mandag 1. februar. Elven oppfordrer nå unge talenter fra Gauldalen til å søke.

- Vi pleier å motta flere hundre søknader til dette populære stipendet. Vi håper selvsagt at vi kan få være med å realisere noen drømmer for ungdommer her fra området vårt, sier han.

Her er noen av dem som har fått talentstipend tidligere:

2020      Idrett    Tom Kåre  Nikolaisen, Melhus

2020      Kultur   Kenneth Engen, Midtre Gauldal

2018      Kultur   Ingrid Vingelen-Digre, Midtre Gauldal

2018      Kultur   Ibrahim Fazlic, Melhus

2018      Idrett    Lone Johansen, Melhus

2018      Idrett    Idar Andersen, Melhus

2017      Idrett    Camilla Lund, Melhus

2017      Idrett    Fredrik Riseth, Melhus

2016      Idrett    Ingrid Syrstad Engen, Melhus