Det er sjølveste ¿villmarksmessa¿ firma Fager-design fra Midtre Gauldal i samarbeid med jeger- og fiskerforeningene i Melhus arrangerer dagene 27. og 28. februar.

Målet er å etablere en tradisjon med årlige kvalitets-villmarksmesser i Melhus. Gründer Anne Bjerkenås som sammen med nord-trønderen John S. Opdahl står bak ideen, er godt fornøyd med oppslutningen om messa. Med rundt reknet 50 utstillere av kvalitetsprodukter, blir dette den største villmarksmessa som legger størst vekt på faglig kompetanse og kvalitet i Sør-Trøndelag.

Hun innrømmer at dette til tross, vil neppe messa bli noen stor økonomisk suksess de første par årene. På sikt er hun overbevist om at denne messa som en tradisjon, vil bli brukbar butikk, ikke bare for deltakere, men også arrangører.

Markedsføre ¿ville¿ aktiviteter

Leder i Melhus JFF, Arild Gjertsen, er svært fornøgd med å få et slikt arrangement lagt til bygda, når det er snakk om å etablere en tradisjon. Både han og kollegene fra Horg og Hølonda ser på messa som en fin måte å markedsføre egne aktiviteter og fremme rekrutteringen. De har også egne aktiviteter undervegs som går på alt fra kaffe- og kakesalg til luftgeværskyting på ¿løpende elg¿, fokus på diverse jakt og fiske med instruksjons-videoer og instruktører.

Det er også oppegg for barn og det blir sjanse for å få seg et bad i utendørsstamp for å nevne noe.

Kontroversiell

Alle hånde friluftstilbud vil bli vist, som for eksempel havpadling med kajakk, trugeturer i vinternaturen, villmarksrettet utdanning ved Skjetlein videregående skole er også tema, og vi skal ikke glemme den spektakulære skytesimulatoren til Støren Skytesenter, der en med laserstyrt hagle kan skyte mot filmlerret og teste sine skyteferdigheter. Stavlafting, hundekjøring, spesielle villmarksski og utstopping av dyr er alt ting som vil bli vist på messa.

Oslojenta Anne Bjerkenås som har gjort budaling av seg, er sjøl et jakt- og friluftsmenneske. Hun drives både av denne interessen og lysten ¿til å få til noe¿, når hun nå stiller seg i bresjen for arrangementet.

ARRANGØRER: Siste helga i februar braker det løs med vilmarksmesse så det suser i Melhushallen Anne Bjerkenås fra Budal er primus motor, men har solide medspillere, som disse tre. Fra venstre Leif Jostein Konstad, Hølonda JFF, Arild Gjertsen, Melhus JFF og Jan Ivar Østlyng, Horg jakt-og fiskelag.