Selve overtakelsen skjer allerede 1. september, men offisiell nyåpning blir 1. oktober.

– Det er viktig å få frem at de to ansatte på Lundamo fortsetter som før, og at salongen fortsetter som før, sier Signe Hyttebakk.

Les også: Lot seg inspirere på dameaften

To salonger

Hun eier Bentes salong, og blir nå altså ny eier av salongen på Lundamo. Den åpnet i 2010, av Gro Bente Hanshus Reppe. På grunn av helsemessige årsaker, selger hun nå salongen til Signe Hyttebakk. Lokalet leier de i bygget ved E6 på Lundamo.

September blir en måned i overgangsfasen, men salongen holder åpent som vanlig. Kun små justeringer skal gjøres inne i salongen.

– Vi skal ikke gjøre noen oppussing av salongen. Den er veldig fin som den er. Men vi skal gjøre den om litt, til mer vår greie, sier Hyttebakk.

Fortsatt intime salonger

Årsaken til at hun nå tar dette skrittet, er at lokalene på Støren begynner å bli for små for salongen. De er i dag totalt åtte ansatte, og lokalene på Prestteigen er knappe.

Les også: Større og finere salong

– Men i stedet for å utvide med et nytt lokale, vil jeg heller at det skal være to koselige salonger. Jeg vil ikke ha den superstore frisørsalongen. Jeg vil fortsatt beholde den koselige atmosfæren på Bentes. Det skal være en litt intim salong, som er for alle. Jeg følte det blir riktigere å gjøre det på to plasser, enn én stor en.

Kortere vei for kundene

Målet er at frisørene på begge stedene skal veksle mellom å jobbe på Støren og på Lundamo. Frisørene på Støren skal kunne ta dager på Lundamo, og motsatt.

– Vi har mange kunder fra Trondheim, Lundamo og Ler. Nå kan de få kortere vei å kjøre. De skal føle at de kommer inn på Bentes salong om de kjører til Lundamo eller Støren, sier Hyttebakk.

Samtidig med at salongen på Lundamo får en nyåpning 1. oktober, feirer Bentes salong hele 45 års jubileum. Dette blir også markert samtidig med åpningen. Salongen ble i sin tid åpnet av Bente Bratt i 1971.