Vaskedama på en rasteplass i vårt område fant en mc-fører i ferd med spise frokost på do-lokket. I tillegg hadde han også parkert motorsykkelen inne på toalettet.

Denne episoden fant sted tidlig morgen en dag i august i år. En rengjører som kom til rasteplassen oppdaget at døra til handikaptoalettet var låst. Hun gjorde ferdig det resterende arbeidet før hun vendte tilbake til toalettet, men det var fortsatt låst.

Da låste hun opp, og på do-lokket satt mc-føreren og spiste frokost. Han hadde i tillegg tatt med seg motorsykkelen inn for natten.

- Det foregår mye rart på rasteplassene rundt omkring. Det står jo skilt at de kun er forbeholdt korte stopp før turen går videre, men det er det ikke alle som overholder, sier en medarbeider i Kolo Veidekke.

Kontakter politiet

Ifølge samme mann tror mange at rasteplasser også kan benyttes til campingplasser.

- Rett som det er på sommeren finner vi bobiler parkert på plena i tilknytning til rasteplassene. Av og til kontakter vi politiet for å få dem fjernet, for vi ønsker ikke å opptre som en håndhever av loven, sier han.

En annen spesiell episode skjedde på en rasteplass på Støren. En gruppe østeuropeere hadde tatt seg til rette og satt opp telt helt inntil toalettdøra.

- De hadde også hengt opp klær til tørk. Det var to-tre biler i følget. Problemet oppsto selvfølgelig da rengjøringspersonalet ikke kom til fordi teltet sto i vegen for toalettdøra, forteller den ansatte i Kolo Veidekke.

Gris etterlatt på rasteplassen

Ikke bare mennesker overnatter på vegdoene. På vegdoen på Hovin fant Kolo Veidekke i mars i fjor en minigris som var etterlatt der.Ingen meldte seg som eiere da politiet etterlyste eieren. Jeanette Gåsbakk Stuen forbarmet seg over den forlatte minigrisen, og den fikk komme hjem til henne der den fant seg fort til rette på småbruket i Tømmesdalen.

TRANGT: Rengjøringspersonalet kom seg ikke inn for å vaske toalettet da østeuropeere satte opp teltet foran inngangsdøra.
GRIS: På vegdoen på Hovin fant Kolo Veidekke i mars i fjor en minigris som var etterlatt der.