- Den regninga skal Melhus kommune få, sier Torkil Wold (40).

Fredag kjørte han på den hullete veien gjennom Eggen-svingen, med bøyd styrestag som resultat.

Wold som bor like ved svingen mener at veien er blitt verre etter at kommunen kjørte på med singel dagen før.

- De har hatt på bare løsgrus, i stedet burde veien vært skrapt skikkelig. Nå er grusen vasket vekk, hevder Wold.

- Det er nesten 20 centimeter dype hull, og jeg tør ikke tenke på hvordan dette forsetter. Det er ille å se hvordan folk kjører, opp på fortauet for å komme fram. Skoleungene må gå inn i gården til Anders Eggen, ellers kan de bli påkjørt, sier Wold som nå setter inn bilen på verksted etter kjøreturen.

- Det er fartsgrense 30

VIrksomhetsleder Terje Klungerbo kjørte Eggen-svingen fredag morgen og syntes den var blitt mye bedre. - Men jeg skal ta en runde, sier han fredag ettermiddag. - Driftsfolket er på vei, jeg skal gi beskjed.

Klungerbo sier at kommunen kommer til å holde svingen i hevd gjennom vinteren, slik at det går an å kjøre på veien. - Asfaltering blir det når tæla har gått, sier han og minner om at asfaltverkene har vinterstengt.

Når det gjelder det bøyde styrestaget peker Klungerbo på at det er fartsgrense 30, og det er skiltet på stedet i tråd med vegvesenets krav.

Klungerbo stiller seg undernde til at noen kjører på fortauet. Eneste måte det kan skje på er med to hjul på fortauet og to på veien, og det vil kunne ødelegge understellet, tror han.

Melhus kommune gjør dette arbeidet på fylkesveien fordi kommunen har flyttet en vannledning som har gått  gjennom gården til Anders Eggen, ut av gården og ned til veien. Samtidig gjøres forbedringer med fortauet.

- Burde satt ut arbeidet

- Kommunen burde fått dette gjort i stedet for å holde på i månedsvis selv, sier Terje Stavsøien, en annen irritert bilist som synes skattepengene blir brukt feil.

Klungerbo opplyser at kommunen valgte å gjøre arbeidet selv fordi det mangler penger.  Et anbud på 3,5 millioner på å få gjort jobben hadde kommunen ikke råd til å betale, og det er svært få tilbud, fordi det er stramt på markedet på grunn av stor aktivitet. Nå gjør kommunen jobben selv innenfor egne rammer, men det tar tid. Et eksempel på det var torsdag da grusinga i Eggen-svingen måtte vente til utpå dagen, fordi vedlikeholdsfolket som skulle gjøre jobben, måtte prioritere strøing av islagte veier først.