Sagauka har som mål å løfte fram Melhus´ rike sagahistorie og de siste dagene har det vært en rekke arrangementer rundt omkring i kommunen. I formiddag skjedde det meste i Melhus sentrum salgsboder og vikingleker for store og små. Fra scenen underholdt Charlotte Audestad og Hans Bollands med gratiskonsert for alle.

- Det var en veldig fin konsert. Jeg kjøpte cd-en hennes i fjor og liker musikken hennes veldig godt, Bitten Sommersel fra Ler.

- Koselig konsert

Venninnene Linn Elin Svardal og Evita Estenstad Haukås fra henholdsvis Kvål og Støren hadde det også trivelig i sentrum med musikk og folkeliv rundt seg.

- Sagauka er kjempefin og vikingshistorien er kjempespennende, sier Haukås.

- Konserten (Audestad) var artig, koselig, synes Haukås.

Trondheim vikinglag arrangerte leker med rot i vikinghistorien, som pinnekamp og daskus, en form for putekrig. Vikinglaget møtes opptil tre ganger i måneden og får i grunnen ikke nok av perioden som har satt dype spor i oss.

Vikingsamarbeid

- Det er mange grunner til at vi holder på med dette. Noen liker å komme seg bort fra teknologi og stres. Andre liker klær og pynten, eller kampene, forteller Tonje Størseth Digre.

Hun forteller at det aktuelt å inngå et samarbeid med Melhus kommune.

- Vi ønsker gjerne et samarbeid med kommunen, dette er et sted som omhandler så mye vikinghistorie, sier hun.

Saguka skulle ha fortsatt med med Sagarock på Ler i kveld signert Per Borten og Roar Øien med band, men på grunn av dårlig billettsalg ble konserten avlyst.

Søndag er det sykkelritt på Gåsbakken sagavandring for hele familien fra Gimsan. Guide er Ronald Nygård i Melhus historielag.