Det vrimlet av folk fra fjern og nær i Soknedal sentrum allerede fra formiddagen av. Publikum koste seg i det varme høstværet med å ta del i alt som foregikk i Soknahall og utendørs. Aldri før har bygda-

dagen hatt med så mange utstillere som i år. De hadde tatt med seg noe for enhver smak innen kunst, handverk, bekledning og mange andre ting. Det aller siste innen landbruksmaskiner var også på sin vante plass. Mange

treftes over en kopp kaffe denne dagen.

Rolige kalver

Dyra har fortsatt stor betydning når en bygdadag i Soknedal skal arrangeres.

Publikumsfavoritter er det når missekåring av lam og kalvemønstring kommer i stand. Årets fineste lam av Norsk kvit sau hadde Olav Edvin Heggvold, mens Einar Morten Fløttum fikk den kvite sløyfa på lammet sitt av rasen spælsau. Soknedal Produsentlag i samarbeid med Geno arrangerte fylkets største kalvemønstring. Barna gjorde en flott jobb med å vise fram 24 nypussa og rolige kalver i mønstringsringen.

Ved å trekke fram ting fram glemselen har Soknedal museum og historielag en viktig rolle på den landlige høstdagen først i oktober. I år var det særlig kvisthuggeren og den gamle, heimelaga vaskemaskina fra 1950-tallet som var artige innslag og nøt stor interesse.  Begge unikumene virket som de gjorde i gamle dager, det vart både flis til brensel og nyvaska klær.

Mer neste år?

- Jeg er storveies fornøyd med bygdadagen i år, det er veldig trivelig at så mange tok turen hit til Soknedal i dag, sa bygdadagsleder Frank Røym. - Vi ser framover med å finne på nye ting og kanskje utvide arrangementet noe neste år. Særlig vil det bli aktuelt å prøve å få til et tilbud innen kortreist mat.