De årlige dansegallaene til Gofot'n danseklubb i Skaun er så populære at Norges mest kjente danseband tar kontakt i håp om å få spille.

- Det er sjelden vi får nei når vi ringer for å høre om de vil spille, ja. Det hender faktisk at de mest kjente dansebandene i landet ringer til meg for å spørre om de får lov, ler leder i Gofot'n danseklubb, Steinar Svorkland.

Førstkommende lørdag er det duket for årets dansegalla i Skaunhallen i Buvika. På scenen står Ole Ivars, Furulunds og Mickes. Førstnevnte er kanskje Norges mest ettertraktede danseband. Furulunds er et av elitebandene i Norge som har lengst fartstid innen dansemusikk. Ivar Furulund dro i gang det hele i 1962. Og Mickes er det lokale alibiet denne kvelden med bandmedlemmer fra Buvika, blant annet vokalist Bente Farstad.

175.000 kroner

- Vi brukes mye penger for å skaffe god, attraktiv musikk som appellerer til publikum på denne gallaen. I år blir utgiftene på 175.000 kroner, og så mye har vi aldri tidligere brukt, forklarer Svorkland, som i år er festsjef.

Årets dansegalla er den fjerde i rekka som Gofot'n arrangerer. I motsetning til de tre tidligere åra vil de nå sette opp et øltelt på 200 kvadratmeter med varme i tilknytning til hallen.

- Det er for å gi litt mer plass. Men vi selger ikke flere billetter for det. Som tidligere går grensa på drøyt 1.100 billetter, sier Svorkland. Det kommer publikum hovedsakelig fra kommunene rundt Skaun. Men i tillegg er det varslet gjester fra blant annet både Nord-Trøndelag og Aure.

- Vi har også en egen bobilplass ved hallen. I fjor kom den første bobilgjesten allerede fredag ettermiddag, humrer Svorkland, som understreker at de tar publikum på alvor, noe som 80 funksjonærer vitner om.

Kveldens konferansier er Erik Forfod. Mannen som er mest kjent for det populærer NRK-radioprogrammet "På dansefot", stiller for tredje gang.

Busstur til Oslo

1. desember vil nærmere 50 medlemmer i Godfot'n danseklubb være til stede i Oslo Spektrum når prisen "Årets arrangør" deles ut.

- Etter ønsker fra medlemmer er buss allerede bestilt. Vi reiser nedover dagen før og tar det som en weekend, forteller leder i Gofotn siden oppstarten 15. august 2001, Steinar Svorkland.

Danseklubben i Skaun er nominert som årets arrangør av dansefolkets eget magasin "De danseglade". Magasinet har opprettet en pris, den såkalte Gullskoen; en pris for beste dansearrangør og en for danseband.

Etter en måned med sms-stemming kom rundt 2.000 stemmer inn. Publikum har selv bestemt hvem som skulle gå videre til den store finalen i Oslo Spektrum 1. desember. Og det er altså i denne konkurransen Gofot'n er blitt nominert.

Avstemningsprosessen foregår fram til 27. november. Hvem av disse som vinner, er det du som bestemmer!

For å stemme på Gofotn, send "arrangør gofotn danseklubb, skaun" til 26001.

GLEDER SEG: Steinar Svorkland ser fram til lørdagens dansegalla i Skaunhallen. Trolig blir det fullt hus og høy dansefaktor.