Kristian Digre er en av de få som har all god grunn til å juble av full hals på Lerkendal om dagen. Tidlig i mai har han solgt godt over 18.000 billetter til konserten som braker løs 22. juli. For å gå i balanse måtte det selges 17.000 billetter, og det har Digre greidd for lengst. Til sammen kommer trolig over 25.000 til å head-bange og synge til ”Run to the Hills” da et av verdens desidert største metallband invaderer Lerkendal. Det var også Kristian Digre som stod bak Ozzy Osbourne på Lerkendal i fjor. Det er også Digre som arrangerer Trondheim Rock festival der Judas Priest er hovedattraksjon.

Stor risiko

Kristian Digre puster nå lettet ut:

- Jeg er litt ydmyk til at så mange kjøper billett, for det er en viss risiko. En må selge 17.000 billetter for å gå i balanse. Det er knytta stor risiko og spenning til prosjektet, og gleden blir deretter når det lykkes og folk kjøper billetter.

- Hva tenker du om at du står bak Trøndelags største konsert?

- Det syns jeg er morsomt. Jeg har tru på at stadionkonserter i Trøndelag også skal være liv laga. Trønderske publikummet er kjent for å være treige når det kommer til billettkjøping. Det er ei kjempeutfordring for konsertarrangører, fordi pengene til artistene må betales før når kontrakten blir signert, og det er før en eneste billett blir solgt. Vi er avhengige av at publikum kjøper billetter tidlig så en ser at dette går bra. Så er en jo litt ydmyk når en tenker på at konserten skal ha opp mot 25.000 publikummere den 22. juli på Lerkendal, det er et sikkerhetsaspekt rundt det, folk skal ha det bra, så det kiler nok bra i magen når portene skal åpnes i fem-tida den 22. juli.

Kristian Digre var med å bygge opp et stort datafirma som han senere solgte. Det gjør at han nå har finansielle muskler til å arrangere gigakonserter på Lerkendal:

GUTTEDRØM: Kristian Digre drev før et datafirma som han sjøl bygde opp fra grunnen av. Han hadde 35 ansatte og var adm. dir. For å få mere tid til familien solgte han seg ut. Salget er det som gir Digre finansielle muskler til å drive med stadionkonserter