Riksrevisjonens kritikk av Statens vegvesen etter salget av 18 mål grunn på Travøra/Øran i Melhus, er ei stripe i lakken for vegvesenet, mener ordfører Erling Bøhle.

Sist lørdag skrev vi om at Riksrevisjonen mener at avhendingsinstruksjonen i Statens vegvesen ble brutt da 18 mål på Travøra/Øran ble solgt for 186.000 kroner til en bonde i nabolaget. En annen bonde ønsket også å kjøpe eller at Melhus kommune kjøpte arealet for å gjøre det om til friluftsformål. Denne bonden har fått taksert den aktuelle eiendommen som ligger der den tidligere travparken lå, til ti millioner kroner. Bøhle slår fast at det er gjort en handel mellom vegvesenet og grunneieren.

- Jeg ser at saken er behandlet, men hvem skal ta den opp igjen? Det nye kontrollutvalget må vurdere om de vil ta den opp på nytt. Jeg føler ikke at dette er en sak som bør holde på i all evighet, sier Bøhle.

Prosjektleder Harald Johnsen i Statens vegvesen ønsker ikke å kommentere saken, og henviser til at Vegdirektoratet skal uttale seg i denne saken. Om de to husene ved E6 som vegvesenet utløste og som var utgangspunkt for handelen, sier han at de står og venter på sin skjebne. Flyttinga av dem fikk seg et skudd for baugen etter kritikken, mener Johnsen. Johnsen ønsket i si tid å få flyttet husene til Øran for å få til gjenbruk, og vegvesenet inngikk derfor makeskifteavtale med bonden som senere fikk kjøpe det omstridte arealet.

Trønderbladet har forsøkt å få tak i direktør Lars Aksnes i Vegdirektoratet etter å ha blitt henvist til ham, men han svarte i går ikke på henvendelsen.

Les også: Fikk kjøpe 18 mål for 186.000

HUS PÅ VENT: Ved E6 står fortsatt husene som var utgangspunkt for handelen.