Flå, Melhus og Sokna møtte til uhøytidelig kappestrid på Ler putballpark lørdag. Flertallet av duellantene hadde aldri prøvd denne formen for ballspill før, så Flås rutinerte førstefirer fikk relativt lett match. Ferdighetsfordelen de påberopte seg før avspark, ble utnyttet til fulle.

Hull og hindre

Ni hull skulle forseres med så få spark som mulig, og på veien fram mot golfflaggene skulle ulike hindre passeres. Trakta ved det sjette hullet ble bokstavelig talt et nåløye for mange.

- Putball er ikke noe artig, konstaterte Sokna-trener Jøran Bjørnli, som bare måtte innse at han ikke kom seg gjennom på par, og dermed ble tildelt to straffepoeng.

- Det er ballen som skal oppi, ikke du, lød det velmenende fra Melhus-spillerne ringside.

Flå-keeper Kristian Brækstad tok nok munnen for full da han erklærte at triksingen gjennom hindrene var det som skilte tredjedivisjonslagene fra fjerdedivisjonslaget Sokna.

For bak de fire med mest putball-erfaring, som puttet seg inn til småpene 160 poeng, ble det voldsomt jevnt. Til slutt var det Sokna 2 som knep den siste finaleplassen, med 200 poeng, mens Sokna 1 og Melhus 1 endte på 201 poeng. Flå 2 og Melhus 2 delte sisteplassen, med 204 poeng.

BERGMANN SPESIAL: Frode Bergmann viste prov på følsom pasningsfot da Flå, Melhus og Sokna konkurrerte i treffsikkerhet.