- Dette slår rett og slett beina under oss. Vi har vært leietakere i snart 25 år, og så får vi en fot i baken, sier Freddy Storås som sammen med Lars Utseth eier Melhus Bakeri.

100 år gammel

Bakeriet har siden Mega-bygget i Melhus sentrum ble åpnet 1. januar 1986, leid lokaler av Trondos. Lokalene er i Megasenteret, og ligger på motsatt side av Megabutikken.

Etter det bakeriet kjenner til, er de den eldste bedriften i nedre Melhus. Inne i lokalene henger et oppslag om fabrikkinspeksjon hos Melhus Bageri, og det var i september 1910. Bedriften kan altså om kort tid feire 100 år gammel.

Forrige torsdag ble de innkalt til møte med Coop Trondos, og der fikk de oppsigelsesbrevet. Om et halvt år må de være ute av bygget fordi Coop Trondos ønsker å ha lokalene i forbindelse med ombygging av bygget. Under møtet fikk de beskjed om at Coop Trondos trenger lokalene til bakeriet, apoteket, kafeen og tidligere Stoffy.

Kom brått på

- Vi hadde hørt rykter om at noe skulle skje med Megasenteret, men vi drømte ikke om at vi skulle bli oppsagt. Vi har ikke fått noen signaler før, men vi hadde hørt rykter om at et rørleggerfirma hadde vært og sondert terrenget. Da vi spurte daglig leder for Coop Mega, fikk vi ikke noe svar. Bakeriet har vært her siden oppstarten av bygget, og at vi ikke ble informert på et tidligere tidspunkt, synes vi er beklagelig, sier Storås.

Storås sier at de ikke har hatt noe å utsette på hvordan leieforholdet har fungert, men at det er måten de blir sagt opp på, som opprører dem.

Som vi skrev i tirsdagsavisa planlegger Coop Trondos å bygge om dagens butikk til en større og mer moderne butikk. HENT (Heimdal Entreprenør) har fått oppdraget med å gå videre med skisser, og sektorsjef Jon Elshaug bebuder en avgjørelse i oktober om hvor omfattende ombygginga blir. Melhus Bakeri har nå søkt om å få utsatt utflyttingsfristen med et halvt år slik at de kan være i lokalene til neste sommer.

Ikke råd til nybygg

Årsaken til at de søker om utsettelse, er at de mener et halvt års oppsigelse er for kort tid til å finne nye lokaler.

- Fellesferien står for døra, og det er ikke bare å sette opp et nytt bygg i full fart. Det skal godkjennes av næringsmiddeltilsyn, og det stilles store krav til ventilasjon. Vi har ikke økonomisk ryggrad til å bygge nytt bakeri, og det blir for kort tid ettersom det trengs tid til behandling av byggesøknad, sier Storås.

Medeier Lars Utseth sier at de har engasjert eiendomsmeglere til å kikke etter lokaler.

VIL LEVE: Freddy Storås og Lars Utseth håper de slipper å stenge døra til Melhus Bakeri for godt.