Sju av femten klasseseirer i ST-cupen tilfalt utøvere fra Gauldalen.

Særlig i de yngste klassene har Melhus forsynt seg grovt av pallplasseringene. Etter helgens avslutningsrenn endte klubben opp med fem løpere blant topp tre i cupen. Den statistikken er det bare storklubben Byåsen som kan matche, dog uten like mange klasseseire.

Tre på rad

Melhus var nær ved å sikre seg tre førsteplasser, men Lundamos Magnus Stensås var i det umulige hjørnet i Rennebu lørdag. Seier og hundre poeng var nok til å slå Sondre Engan med ti poeng i G16-klassen, etter at Melhus-løperen gikk inn til fjerdeplass. Tvillingbror Anders Stensås ble nummer tre sammenlagt i denne klassen, som har hatt like i underkant av 40 deltakere i år.

Foruten Melhus, er det bare Sokna som har to løpere på førsteplass i sammendraget. Takket være søstrene Silje og Heidi Kant Bjørnli.

Klatret på slutten

To Børsa-løpere benyttet anledningen til å pynte på sammenlagtplasseringene lørdag. Tonje Uvsløkk Haugen klatret opp til andreplass etter seieren i Rennebu. Johan Riseth Hammer kløv opp på tredjeplass i sammendraget etter lørdagens andreplass.

Men det er i de yngste klassene at deltakerlista er lengst. Julie Stendahl Spets (J13) fra Melhus, samt Mari Øyaas Håbrekke (J14), Thomas Ekren og Sivert Grøtan Eriksen (G14) fra samme klubb er blant de som har flest løpere bak seg på lista