Tillitsvalgt Lars Nordvik ved Gauldal Billag frykter arbeidsplassene på Støren. Holtålen kommune skal selge sin aksjeandel i busselskapet. Trønderbilene kan sikre seg flertall.

Om Holtålen selger sin eierandel fører det til at busselskapet Trønderbilene kan sikre seg flertall og slik stå fritt til å omstrukturere Gauldal Billag:

- Jeg frykter for arbeidsplassene om kommunene mister eierflertallet i selskapet, forteller en uroa tillitsvalgt ved Gauldal Billag på Støren, Lars Nordvik.

- Bruk forkjøpsretten

I dag er Gauldal Billag eid av Røros kommune (26,09 prosent), Midtre Gauldal kommune (21,74 prosent), Holtålen kommune (13,04 prosent) og Trønderbilene (39,13 prosent).

- Det vi frykter mest er at bedriften får en ny eier som vil legge om drifta. Verkstedet som driver med reparasjon av personbiler kan være utsatt. Det dreier seg om tre arbeidsplasser, forteller Nordvik. Han er tydelig på hva som bør skje:

- Midtre Gauldal og Røros kommune må bruke forkjøpsretten sin og sikre flertall i selskapet, forteller tillitsvalgt Nordvik. Midtre Gauldal sliter med røde tall og en anstrengt økonomi:

- Har kommunen råd til det?

- Ja, det er snakk om å flytte penger de har investert i andre aksjer i dag. Slik kan de sikre at det blir lokalt eierskap i selskapet, meiner Lars Nordvik.

Vil ha mer informasjon

Formannskapet behandlet nylig saka og kommer med innstilling til kommunestyret som skal tar den endelige beslutninga. De to representantene for Senterpartiet og en fra Bygdefolkets liste gikk inn for å kjøpe aksjene. Flertallet bestående av Ap, Frp, Krf og Høyre vil har mer informasjon før de bestemmer seg, forteller ordfører Erling Lenvik (Ap).

– KJØP OPP: Tillitsvalgt Lars Nordvik meiner Midtre Gauldal kommune må bruke forkjøpsretten sin og sikre kommunalt eierflertall i Gauldal Billag.