Tirsdag fikk Melhus kommune melding om flere som er blitt smittet av covid-19. Enhetsleder Monica Brækken forteller at den første meldinga kom klokka 15.07, og da var det en person som hadde utslag på en hurtigtest.

– Dette var en nærkontakt av en tidligere smittet og vedkommende satt i karantene. Personen er uvaksinert, sier Brækken.

Minuttet etter, og da altså klokka 15.08 fikk Melhus kommune melding om to nye smittetilfeller, og disse er etter ordinær test.

– De to nye tilfellene er overført fra Trondheim. Far og sønn er bosatt i Melhus. Det ser ut til at de er vaksinerte. De har ingen uvaksinerte nærkontakter, sier Brækken.

Søndag var det to smittetilfeller, og deriblant hos et barn i barneskolealder. Onsdag var det to nye smittetilfeller, og Brækken opplyser at det ene tilfellet gjaldt en person som var folkeregistrert i en annen kommune. Ingen nærkontakter ifølge Brækken.

Fortsatt smitte her og der

Enhetslederen forteller at smitten av covid-19 likevel ikke er slått ned slik hun trodde ville skje rundt 1. oktober. Melhus kommune har opplyst at det er høy vaksinegrad i Melhus.

– Det er smitte i Melhus og det er smitte i Trondheim. Da blir det som ringer i vann, sier Brækken.

Noen av de smittede har opplyst til kommunen at de har blitt syke.

Ifølge Folkehelseinstituttet har Melhus fått påvist 282 smittetilfeller i koronatiden pr. onsdag.