Ved breddekanten er det godt over 20 varmegrader. Da er det godt å finne skygge i en gapahuk. Nettopp det har Heinz Conrad, Erling Todal , Dieter Hielschea gjort på valdet rett ovenfor Gimse bru på Melhus. Med kjøttstykker og bratwürst fra Tühring på grillen og en kald øl i hånda er det godt å være laksefisker i Gaula denne helga. Trioen har kjørt fra Kristiansund for å ta del i åpningshelga. Til vanlig fisker de etter torsk, sei og lange i sjøen, men de har også tro på at de kan lure laksen på kroken.

- Klokka seks i ettermiddag får vi laks, da er floa på topp. Det skal være den beste tida. Jeg for min del drar ikke herfra før jeg har fått en fisk, jeg har fri i neste uke, forteller Todal.

Tyske Conrad, som kameratene omtaler som «grillkongen», mener det er viktig å beholde troen.

- Vi er optimister, sier han.

I et par fluktstoler like ved sitter Tord Petterson og Lasse Hallberg som har tatt turen fra Sundsvall for å få med seg premierehelga.

- Vi har aldri tidligere vært her den første helga av laksefisket og det hadde vi lyst til å være med på det. Stemningen er helt spesiell, det er en folkefest, sier Lasse Hallberg.

Han setter sin lit til at fluestanga skal gjøre susen.

- Det er vanskelig med flue, men biter det så kan det være en stor fisk, sier han.

Terje Gangås bor 50 meter fra elva og hadde ikke «Fru Fortuna med seg i natt». Snøret røk rett av da laksen bet på, uten at humøret har tatt særlig skade av det.

Følg laksefangsten her

- Det var ingen som så hele fisken, så jeg vet ikke hvor stor den var. Følelsen var i alle fall der. Det hadde vært verre om det hadde skjedd fem på tolv 31. august i stedet for fem over tolv 1. juni.

Til dagens økt i elva stilte han likevel med tykkere snøre.

- Jeg fikk kritikk for at snøret var altfor tynt, sier han med et skjevt smil.

Foreløpig sesongstørste er 20 kilo, som kan vise seg å bli vanskelig og slå.

Tord Petterson og Lasse Hallberg fra Sundsvall ønsket å få med folkefesten under åpningshelga. Foto: Thomas Olsen