Vi er på vei mot Italia – 43 avTrønderbladets lesere, en guide og en sjåfør, samt Trønderbladets journalist.

I går gikk etappen fra Trøndelag tilOslo, og i løpet av natten fraktet DFDS Seaways ferge Pearl Seaways oss overtil København.

50 mil er med buss er unnagjort, rundten firedel av distansen vi totalt skal tilbakelegge, før vi ankommer den lillebyen Riva del Garda ved Gardasjøen i Italia.

Mange av deltagerne har vært med pålesertur med Trønderbladet og Orklareiser før, mens det for noen er enførstegangsopplevelse.

- Vi pleier stort sett å kjøre selv,og dette er vår første busstur, forteller Bjørg Kjøsen fra Melhus.

Hun og ektemannen Torbjørn tenkte detvar verdt et forsøk å prøve noe nytt, og så langt angrer de ikke på å ha meldtseg på busstur.

- Jeg synes det har gått veldig brahittil. Jeg hadde ikke så store forventninger heller, men det har vært en fintur så langt, sier Bjørg på soldekket på Pearl Seaways.

Guide Geir Lorentsen underholdt medsmå anekdoter og vers, og med små pauser underveis i tillegg, gikk 50 mil ibuss uten problemer. Han kunne også fortelle at vi burde gløtte diskret bort påjapanske turister, når de forsyner seg fra middagsbuffeen om bord på ferga, oglegge merke til kombinasjonene.

Og jo da, det viste seg å stemme. Detar på kjøtt, fisk og kake på samme fat, og topper det hele med brun saus ogsoftis.

- Skal tro hvilket inntrykk de sitterigjen med av norsk mat i etterkant, undrer turguiden.

I dag går turen for vår del videre fraKøbenhavn til den tyske byen Dessau, hvor vi skal få brynt oss på tyskemattradisjoner, forhåpentligvis med instrukser på hva som egner seg sammen.