Coop-butikken i Soknedal er kåret til det beste markedet innen Coop Oppdal-systemet, og butikken er blant landets tre beste.

Coop-systemet har flere typer kåringer, og i kategorien for markedene, altså de minste butikkene, hører altså Coop Soknedal til de aller fineste i hele Norge. Kåringen er basert på fire årlige og uanmeldte besøk fra en svært kritisk kunde, som egentlig er på oppdrag for Coop.

Kriteriene for å nå til topps er butikkens utseende, standard og kvalitet på vareutvalg og ferskvarer, og kanskje viktigst; service fra de ansatte. Omsetning måles ikke.

- Det var kjempeartig for oss å få denne utmerkelsen. Vi har slitt og jobbet hver dag lenge for å komme dit vi er i dag, forteller butikksjef Kari Solbergløkk.

Hun tok over butikken i 2005, og i 2006 fusjonerte butikken med Coop Oppdal. Den gangen lå butikken nederst på Coops interne kåringer.

- Dette er første gang vi får en slik utmerkelse, og det er selvfølgelig veldig hyggelig, sier Solbergløkk.

Hun vet ikke helt hvorfor Coop markedet i Soknedal er så bra, men gode rutiner kan være en av årsakene.

- Alle fem ansatte står på, og etter hvert har vi utviklet gode rutiner for hvordan ting gjøres. Men jeg tør ikke si akkurat hvorfor vi gikk til topps i Coop Oppdal-systemet og nesten til topps på landsbasis. Men artig er det, sier butikksjefen.