Kristian Lorvik (25) fra Melhus hadde egentlig tenkt å bli revisor, men ble etter hvert bitt av butikkbasillen. Derfor tar han nå fatt som butikksjef i den nye Rema-butikken i Melhus sentrum. Etter treårig økonomiutdannelse, fem år på deltid i Rema-butikken på vestsida av Melhus sentrum og to år fast der samt kjøpsmannsutdannelse hos Rema, tar han spranget videre.

Familiært

Butikkinteressen kan han spore flere generasjoner bakover. Oldefaren Johan A. Lorvik startet butikk i Melhus sentrum, og så fulgte Arvid Lorvik opp fram til 1991. Far til Kristian, John Lorvik, driver trafikkskole i de tidligere butikklokalene. Nå går altså Kristian i gang, og han forteller at bestefaren Arvid skal hjelpe til i butikken. Kristians samboer Christine blir også med i butikkdrifta.

- Jeg er stolt over at jeg kan fortsette linja. Egentlig hadde jeg tenkt å bli revisor, men det er litt mer lynnet mitt å jobbe i butikk. Det er en bransje som er i kontinuerlig utvikling, sier Kristian Lorvik.

At familien involveres, er også tilfelle for Rema-butikken på vestsida av Gaula. Der er melhusbyggen Knut Erik Løvseth (39) butikksjef, og han hjelper Kristian Lorvik i gang med nybutikken som ligger i Idegården i Melhus sentrum. Løvseth forteller at kone, barn og foreldre hjelper til i butikken.

- Det er helt klart en familiebedrift, og det trives jeg med. Foreldregenerasjonen setter pris på å bli involvert, og de vil gjerne at vi lykkes, sier Løvseth.

Totalt 27 ansatte jobber i de to Rema-butikkene, og Løvseth sier at bemanninga ikke er spesielt stor.

Frykter ikke konkurrenten

- Vi har ikke planlagt noe spesielt i anledning av at det åpnes en ny Rema-butikk, og vi har ikke planer om å gå over til lavprissegment sier Jørgen Bye, butikksjef for Mega Melhus.

- Markedet blir ikke noe større fordi det kommer flere butikker. Det er forbrukerne som tar valget angående hvilken butikk de handler i. Det er ikke noe negativt at det kommer en Rema-butikk, og det er et konsept folk kjenner fra før her i Melhus. Det er ikke annet som skjer enn at det blir et nytt utsalgssted, sier Bye.

SNART KLAR: Entreprenør Leif Hepsø (i midten) er i gang med å opparbeide parkeringsplassen utenfor Rema-butikken som skal drives av Kristian Lorvik. Til venstre butikksjef Knut Erik Løvseth som driver Rema-butikken på motsatt side av Gaula, og som har vært en medhjelper for Kristian Lorvik.