Den siktede trondheimsmannen (45) var med til åstedet da jaktulykken på Kotsøy ble rekonstruert forrige fredag.

Rekonstruksjonen ble gjennomført for å få en gjennomgang av hva som skjedde kvelden lørdag 19. september, da Roar Talsnes (44) fra Kotsøy døde i en jaktulykke.

45-åringen som er siktet for uaktsomt drap, var selv med. Han fortalte om hendelsesforløpet, og viste hvordan han sto da skuddene falt.

Han avfyrte to skudd mot det han mente var fugl. Minst et av skuddene traff kameraten, som døde på vei til St. Olavs Hospital i Trondheim. 45-åringen skal ta ulykken svært tungt.

Så på terrenget

- Alt i alt er vi fornøyd med rekonstruksjonen. Vi fikk svar på de spørsmålene vi hadde, blant annet fikk vi sett på terrenget på stedet, forteller politijurist Åge Midling ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Talsnes og to kamerater var ute på jakt ved Burusjøen på Kotsøy da ulykken skjedde ved 20-tiden lørdag kveld. I etterkant har det vært stilt spørsmål rundt lysforholdene på stedet, og om det var begynt å skumre for mye til at jakta var forsvarlig.

Noe teknisk etterforskning gjenstår ennå, så skal Midling skrive sin innstilling til statsadvokaten.

- Så blir det opp til statsadvokaten å vurdere om saken skal opp for retten, sier Midling.

ETTERFORSKNING: Her kjører politiets tekniske etterforskere opp til åstedet ved Burusjøen dagen etter jaktulykken, søndag ettermiddag. Arkivfoto