Fredag morgen melder Melhus kommune om at det torsdag ble registrert 131 nye smittetilfeller i Melhus, mens det var 140 på onsdag. Tallet gjelder både PCR-tester og innmeldte positive hurtigtester. I løpet av tre dager har Melhus fått 385 nye smittetilfeller.

Totalt har Melhus kommune registrert 2918 smittetilfeller for covid-19 siden koronatiden startet. Dette er betydelig høyere enn tallet Folkehelseinstituttet har ettersom tall derfra, kun viser PCR-tester. Ifølge Folkehelseinstituttet har Melhus hatt 1930 smittetilfeller i koronatiden.

Hurtigtester

Melhus innfører fra mandag ny utleveringssted for hurtigtester, og det skal fortsatt skje i Lenavegen i Melhus sentrum. I stedet for å hente hurtigtester i den kommunale teststasjonen, blir utleveringsstedet fra et annet bygg like ved. Utleveringsstedet er noen meter lenger inn i Lenavegen. Utleveringstidspunktene blir 08.30–11.30 og 15–18 på hverdager. På lørdager og søndager blir det mellom klokka 10 og 13.

I koronatiden er det utført 24.212 PCR-tester i Melhus.

I Midtre Gauldal er det også registrert nye smittetilfeller for covid-19. Folkehelseinstituttet registrerte 11 nye smittetilfeller på torsdag og 15 på fredag formiddag . Dette er PCR-tester, og innmeldte hurtigtester kommer i tillegg. Totalt står Midtre Gauldal på 583 smittetilfeller i koronatiden.