– Mandag fikk vi en positiv selvtest, og vedkommende satt allerede i karantene. Dette er en nærkontakt til en smittet person, sier enhetsleder Monica Brækken.

Melhus har smitteutbrudd blant barn og unge, og i september har det vært nesten 50 smittetilfeller hvorav mange har vært barn og unge. Nesten alle dager i september har kommunen fått meldt inn nye smittetilfeller. I forrige uke måtte ett trinn ved Brekkåsen skole ha digital undervisning, mens ett trinn på Gimse ungdomsskole har digital undervisning i tre dager denne uka for å få testet elever.

Ifølge Melhus kommune var det ni smittetilfeller i løpet av perioden fredag-søndag.

Færre tester

– Færre tester seg nå, og det kan se ut som at det er roligere når det gjelder antall smittetilfeller. Det har vært veldig mye testing en periode. Vi håper at vi har klart å slå ned smitteutbruddet, sier Brækken.

Brækken tror at omfattende testing, at folk holde seg hjemme når de er syke og at folk er mer forsiktige enn de har vært en periode, kan være viktige årsaker til at smitteutbruddet kan ha kommet inn i en roligere fase.

– Kanskje er det ikke skjult smitte i Melhus lenger. Men det er vanskelig å spå om framtiden, så vi vet ikke sikkert om smitteutbruddet er helt slått ned. Det kan fortsatt komme noen nye smittetilfeller, sier Brækken.

Melhus kommune har lagt ut selvtester på Melhus bibliotek, og Brækken understreker at disse ikke skal brukes for sikkerhets skyld. I stedet skal de benyttes om en har mistanke om at en er blitt smittet av covid-19.

Totalt er det utført over 19.000 koronatester i Melhus, og det er påvist 246 tilfeller av covid-19 i koronatiden.