Det er full konflikt mellom vogntogsjåførene og gatekjøkkenet på Prestteigen på Støren. Årsaken er et skilt som er umulig å tolke.

Vogntogsjåførene bruker parkeringsplassen mellom Esso og Gaula gatekjøkken når de ikke er på jobb. Gatekjøkkenet mener de taper store penger på at vogntogene hindrer innsyn til gatekjøkkenet.

- Et eller annet sted må jeg parkere vogntoget når jeg har fri. Kjøre- og hviletidsbestemmelsene regulerer ved lov hvor lange pauser jeg må ta, og jeg må ta en pause over flere dager i nærheten av hjemmet annenhver uke. I tillegg må vi ta pauser på minst fire timer flere ganger i døgnet når vi kjører. Jeg har ikke plass til vogntoget hjemme, og arbeidsgiveren min holder til på Stranda på Sunnmøre. Jeg kan ikke sette igjen bilen der, for så å reise hjem til Støren i helgene, sier vogntogsjåfør Kjell Røsbjørgen.

- Merkes på omsetningen

Innehaveren av Gaula gatekjøkken, Randi Lind, mener vogntogene ødelegger for salget på gatekjøkkenet. Det var hun som fikk kommunen til å sette opp skiltet på Prestteigen, som sier at kun korttidsparkering er tillatt.

- Det merkes på omsetningen når vi blir stengt inne av vogntogene. Jeg har vært i kontakt med kommunen, og de fikk satt opp skiltet. Det førte til en viss bedring, men fortsatt har vi store problemer på grunn av vogntogene. Det må gjøres mer for å få ordnet opp i problemet, sier hun.

Mangler alternativ

Vogntogsjåfør Røsbjørgen er ikke enig i at vogntogene sperrer innsyn til gatekjøkkenet, og han sier sjåførene ikke har noe alternativ til parkeringsplassen bak Esso.

- Vi er mange sjåfører som bruker dette området. Her kan vi fylle drivstoff, bensinstasjonen er døgnåpen, og det er parkeringsplass for bilene våre. Vi har ikke noe annet sted i nærheten å parkere, særlig ikke nå når stadig flere av rasteplassene langs veien stenges, sier han.

PS! Det er Midtre Gauldal kommune som eier området på Prestteigen.

LEI AV KLAGER: Vogntogsjåfør Kjell Røsbjørgen er lei av at Gaula gatekjøkken (i bakgrunnen) klager på parkering av vogntogene på Prestteigen.
UMULIG Å TOLKE OG HÅNDHEVE: Så lenge skiltet ikke forteller hvilke tider som gjelder, er begrepet ”Korttidsparkering” umulig å tolke. Det er heller ikke mulig for politiet å håndheve bestemmelsene i skiltet så lenge tidsangivelse mangler.