Melhus-traverne Umulius og Jang tok hver sin seier for Noralf P. Brækken og Boye Ølstøren mandag.

Noralf P. Brækken har ikke vært så ofte å se i vinnersirkelen på Leangen i sommer. Det ble en seier med Living Shadow i begynnelsen av august, men så må vi tilbake til mars måned for å finne et ett-tall. For et par uker siden vant han på Orkdal Tråvpark med Umulius, og det var med nettopp denne egentrente 5-års vallaken etter Buås Svarten han tok en flott seier på siste Leangen-kjøring.

Firedoblet grunnlaget

Det var i et voltestartløp over 2140 meter i lavt grunnlag Brækken stilte med Umulius. Hesten sto med kun 4000 kroner innkjørt før denne starten. Som den ene av tre hester på strek tok den enkelt teten for sin trener og kusk, og fikk fort over 20 meters ledelse. En halv runde senere var ledelsen fortsatt solid, men så kom en galopp ved inngangen til nest siste sving. Etter galoppen ble det posisjonen tredje par utvendig, som så ble til andre par. På oppløpet sto det mellom ledende Salsnes Sokken, Lille Jon og Umulius. Hesten til Brækken koblet greit grepet og tok en klar seier. Med en førstepremie på 12.000 kroner ble grunnlaget firedoblet. Den 15. oktober får vi se om Umulius legger på til tre strake.

Andre på rad

For drøyt tre uker siden tok Melhus-hesten Jang en førsteplass til over 16 i vinnerodds. Denne gang ble det ny seier med Boye Ølstøren i sulkyen. Med 20 meter tillegg var ekvipasjen i baktroppen første delen av løpet, men ble med da angrepene satte inn på siste bortre langside. På oppløpet kom Jang langt ute i banen og tok hjem seieren foran Salsnes Stjerna. I det løpet ble Ånøyknekten og Thomas Mjøen nummer tre.

Boye Ølstøren tok, foruten seieren med Jang, en andreplass med Freedom Beach.

Eggan igjen

Atle Eggan er gjerne en tur innom seremoniplass på Leangen i høst. Med Heimdals-hesten Blue Pride sto han ikke så gunstig til med 40 meter tillegg fra start. Men han kom godt i gang fra tillegget og fikk andre par utvendig. Den posisjonen beholdt han til siste sving. Inn på oppløpet var Blue Pride først, og seieren var av det sikre slaget. Atle Eggan hadde en fin kveld siden det også ble andreplass med Tjurastjerna.

Bjørn Garberg tok en tredjepremie med Flåli Jonas.