– I anledning julegrantenninga i morgen vil det ikke bli utlevert fakler pga varsel om vind og pågående stor brannfare pga tørke. Vi ber heller om at dere tar med en liten lommelykt eller en batteridrevet fakkel/lys som erstatning for fakkel i toget, skriver foreldrenes arbeidsutvalg ved Hovin barnehage.

Søndag er det første søndag i advent, og flere steder er det planlagt bruk av fakler når inngangen til adventstiden skal markeres. Imidlertid har Gauldal brann og redning gått ut med en sterk advarsel mot bruk av åpen ild enten det er bål eller lys siden det er tørt på bakken, ingen snø og til dels sterk vind. Den sterke henstillinga førte til at Melhus skolekorps ikke fikk tenne bål for å varme bålkaffen.

– Det blir tog til kirka, men uten fakler. Ta gjerne med hodelykt eller annet batteridrevet, står det på oppslagstavla for Singsås på Facebook.

Meteorologisk institutt har advart om at det er lokal gress- og lyngbrannfare i snøfrie områder i lavlandet. Værprognosene til Meteorologisk institutt viser at det kan ta tid før julesnøen kommer.