Hele ledergruppa på 25 i Melhus kommune har dratt til Røros for å ha ledersamling der. Rådmann Roy J. Jevard (60) opplyser at de to dagene koster 3000 kroner pr. person. Samlinga koster 75.000 kroner.

På Rørosmartnan

Samlinga er lagt til samme tidspunkt som Rørosmartnan.

- Vi var med på åpninga på tirsdag, og brukte 45 minutter der. Resten av tida har vi vært på ledersamling, sier rådmannen.

Ledersamlinga på Røros har provosert ansatte i Melhus kommune.

- Ledergruppa drar til Røros mens resten av de kommunalt ansatte har fått beskjed om å spare. Vi blir veldig irriterte over dette, og dette liker vi ikke, sier en leser.

Rådmannen fikk kritikk etter forrige ledersamling som var i Roma. Nesten hele ledergruppa dro sist høst til den evige stad, og Roma-turen kostet 280.000 kroner.

- Samlinga på Røros er innenfor ramma. Vi har spart, og vi har tatt ned der det trengs. Lederne leverer, og det er ikke uten grunn at Melhus er kåret til landets 8. beste kommune å bo i. Dette blir smålig, sier Jevard.

I fjor gikk Melhus kommune med overskudd, og Jevard mener at ingen etater har fått beskjed om å spare. Virksomhetsleder Terje Klungerbo opplyste på mandag at teknisk etat har lite penger til å reparere gatelys i Melhus på grunn av nedskjæringer på 100.000 kroner.

- Det er tatt ned på rammeområder, men det går ikke utover helse, skole og omsorg, sier Jevard.

- Full oppbacking

Rådmannen hevder at han har full oppbacking fra politikerne. Samtidig innrømmer han at han ikke har orientert politikerne i forkant om ledersamlinga. Det gjorde han heller ikke før Roma-turen, og det fikk han kritikk for av politikerne.

Les også: reaksjoner på Roma-turen

Ledergruppa har også vært innom Rørosmartnan. Personene på bildet er ikke i ledergruppa. Arkivfoto