Hvem mener du fortjener ros for sin innsats?

Jeg har opplevd så mye i både livet generelt og i arbeidslivet at jeg mener at folk som engasjerer seg og arbeider i psykiatrien og hjelper folk ut over kanskje mer enn det som kan forventes, betyr utrolig mye. Hjelpe dem til å gi dem en bedre livskvalitet.

Hvilken tilknytning har du til dem?

Gjennom tidligere jobb som pleier noen år i dette systemet har jeg opplevd og sett mye av det på nært hold, og vet godt at mange trenger den hjelpen de får. En hjelp som da er med på å øke deres livsglede.

Beskriv hva det er de gjør som er så viktig?

Rett og slett viktigheten av å kunne forstå sykdommen med psykiatri, vite hvilke plager de har, og med det er de med på å gjøre dagene mer levelig for dem som sliter.

Hva har deres innsats betydd for andre?

Det betyr selvsagt mye for den enkelte det gjelder, som har psykiske plager og for den nærmeste familie også. Ikke minst den nære familie.

Har du selv opplevd å få uventet hjelp/støtte?

Kanskje ikke uventet, men den støtten jeg fikk av barna og naboene da kona døde for to år siden, betydde så mye at det er umulig å beskrive.

Hva har det betydd for deg?

Det betydde nærmest alt for meg, både hjelpen og støtten. Det og det at jeg har opplevd mye forskjellig selv at jeg etterhvert har lært meg å bearbeide vanskelige ting selv også.

Hvem var din barndomshelt?

Barndomshelten min var spydkasteren Egil Danielsen som vant OL-gull i spyd i 1956 i Melbourne på 85,71 meter.

Hvorfor hadde du denne helten?

Det var fordi at var den absolutt beste som vant med gullet med seks meters forsprang til nestemann. Husker godt at at jeg hørte på radioen og at reporteren holdt nesten på å komme ut gjennom radioen.

Er det noen du beundrer i dag?

Jeg beundrer og setter stor pris på alle som bryr seg om folk og viser og har stor omtanke for sine medmenneesker.

Er det noen du synes får ufortjent mye kritikk?

Som tidligere fotballdommer i mine yngre dager er jeg helt klar på at dagens fotballdommere får altfor mye usaklig kritikk og kjeft, både i media og under forballkampene. De analyseres både opp og ned etter kampene med videoer fra alle vinkler, men de er faktisk bare mennesker og kan feile på samme måte som alle fotballspillere.