Egentlig har Paul Rusten (24) et snev av sceneskrekk. Likevel poserer han foran dommerne, og en konferansesal full av folk.

Mye handlet om kropp på Royal garden i Trondheim denne helga. Sjelden har vel muskelmassen blant hotellets gjester vært større.

En hel fløy var satt av til Nordisk mesterskap i kroppsbygging og fitness. To av de involverte har adresse i Melhus.

Bannerne i inngangspartiet reklamerer for kosttilskudd, treningssentre og sprayfarge. Bak skilleveggen ved sceneinngangen gjør fokuserte utøvere siste finpuss på musklene med noen siste armhevninger, mens hjelpere med malingsruller sørger for at hver centimeter hud glinser av bronse. Menn i små badebukser og bikinikledde kvinner skal vise kroppen sin, og få den vurdert.

- Jeg har aldri vært særlig glad i å stå på scenen. Men mestrer man en ting, så er det mye enklere å gå utpå der. At folk ser på gjør meg ikke noe, for lyset er som regel så sterkt at jeg ikke ser publikum, sier 24 år gamle Paul Rusten fra Gimse.

Deltaker nummer 49 er 164 centimeter høy, og veier godt under 80 kilo. Forberedelsene har tatt seks måneder.

- Og på scenen er jeg bare fem minutter, sier Paul.

Det er de siste fjorten dagene før konkurranse, Paul synes er de tyngste. Da gjelder det å kvitte seg med nær sagt det som er av kroppsfett.

Etter helgens konkurranse, kan han spise hva han vil.

- Jeg har lovet familien min å ikke konkurrere mer i år. Så i år kan jeg spise vanlig julemat.

Etter en ny runde med “dobbel biceps”, ”lat-spread”, ”Side-chest”, ”triceps-posering” og ”mage-ben” posering, kvarte omdreininger og kritthvite, anstrengte smil, ender Rusten på tredjeplass når dommerne har sagt sitt.

POSERER: Det koster krefter å holde poseringene til dommere og publikum har fått sitt.