Skaun Arbeiderparti skal renske lufta på et oppklaringsmøte 12. november. Formålet er å legge valgkonflikten bak seg.

- Med styret i ryggen har jeg tatt inititativ til dette møtet. Målet er å legge ting bak oss, og ikke minst oppklare misforståelser som oppsto i kjølvannet av kommunevalget, forklarer lederen i Skaun Ap.

Som kjent ble det en intern uro i partiet under og etter forhandlingene. Kort forklart ble ordførerkandidat og buviking Lars Arne Pedersen ofret som ordfører da Ap-styret valgte å gå i fire nye år i opposisjon i stedet for å danne en konstellasjon med blant annet Buviklista, som ville gitt Ap ordføreren. Mange hevdet at årsaken skyldes konflikt mellom Ap-representantene i de ulike bygdene i kommunen; Buvika på den ene sida, og Børsa/Viggja på den andre.

I et intervju i Trønderbladet 13. oktober langet Lars Arne Pedersen og Børge Tingstad fra Buvika ut mot sentrale personer i partiet, blant annet Per Inge Engan fra Viggja og Odd Harald Fossland fra Børsa. Nå håper imidlertid Engan det snart kan bli ro i rekkene igjen.

- Vi må komme oss videre, og det tror jeg helt sikkert vi klarer. Skaun Ap kommer sterkere tilbake, fastslår mannen som hevder at han nå har en god dialog med Lars Arne Pedersen. Duoen er to av fire faste kommunestyrerepresentanter for Skaun Ap i det nye kommunestyret.

- Har dere bedt om ekstern hjelp for å rydde opp?

- Nei, dette ordner vi opp i selv. Men representanter fra Sør-Trøndelag Ap har selv tatt kontakt og spurt om å få komme, og det har jeg ikke motsatt meg, svarer partileder Per Inge Engan.

- Vi må komme oss videre