.Bandet er allerede fullbooket ut til og med november, og den siste plata har passert over 40.000 solgte eksemplarer. Stilen til Vassendgutane er blitt kalla fest-country, og både tekster og melodier er selvlaga med emner henta fra hverdagen i det norske bygdelivet. Orkester ble startet i 1996, og var tufta på litt galskap og aller mest moro. Lørdag 24. mai er de altså klare for å lage fest i Buvika.

– De er utrolig populære, kanskje spesielt blant ungdommene som vi ønsker å utvide vårt tilbud til, sier Steinar Svorkland, leder Gofot'n danseklubb som arrangerer festen.

Han var tidlig ute med å skaffe seg orkesteret, og kan skryte av at Buvika er eneste sted i Trøndelag som får besøk av den populære gjengen på lang tid framover.

– Det er plass til 1100 i Skaunhallen, så vi håper da på å fylle opp. Vassendgutane spiller musikk som det er ikke er noe problem å danse til, flirer Svorkland.

Og om hallen ikke skulle bli helt fylt opp, ser ikke Svorkland på det som den store krisen.

– Vi er mer opptatt av å gi folk en opplevelse enn det økonomiske resultatet etter arrangementet. Kanskje var det derfor vi fikk arrangørprisen i fjor, det bruker jeg i alle fall som argument når vi skal booke nye band, smiler danseklubblederen.

Han har stor tro på kvelden, og sier det blir artig å prøve et nytt konsept enn det de har hatt før.

– Det blir nok et anna trøkk enn med tradisjonelle danseband, tror Svorkland.