Selv om både rock, soul, jazz og gospel står på menyen, er det bluesen som er selve hovedretten når Melhus Bluesfestival arrangeres for sjette gang.

– Vi strekker bluesbegrepet i begge ender, dermed får både gospel og soul plass i festivalen, sier leder for Melhus Bluesfestival, Owe Trotland.

Ungt og lokalt

Årets bluesfestival har mange av de samme programpostene som tidligere år. Det betyr blant annet at festivalen starter med kirkekonsert torsdag kveld, og i år er det Julie Dahle Aagård og Jazzmassørene som har fått æren av å blåse festivalen i gang.

– Både solist og band bør være kjent for folk flest, mener festivalstyret som venter seg en forrykende gospelkonsert i kirka.

Fredag er kvelden da det litt yngre musikkpublikummet bør kjenne sin besøkelsestid. Vertshuset Høvdingen er konsertarena, og på scenen står Hot Organ, et bluesbasert rockeband fra Trøndertun, og kulturskolebandet Dry Moon. Deretter skal kommunens egen store bluesprofil, Geir Rune Engan, vise hva han og bandet hans er gode for. Oppdalsbandet Bønkers vil også presentere sin nye plate, men også spille gamle hits.

– En bra kveld med blues-, rock- og soulprofil som vil fenge, garanterer festivalledelsen. I tillegg til Owe Trotland består ledelsen for festivalen for øvrig av ildsjelene Jørvar Rønning, Tove Jønland, Ketil Parow, Tage Lilleberg og nykommer Håvard Sterten. En håndplukket gjeng, i følge Trotland.

– Styret er nærmest håndplukket, med god erfaring for det området de er ansvarlige for. Likevel blander jeg meg inn i absolutt alle ting og er med og tar avgjørelsene, flirer Trotland.

Busk tilbake

For store deler av festivalpublikummet er det gjerne lørdagen som er den store kvelden. Også i år er det flere godbiter som festivalledelsen har spart til avslutningsdagen. Melhus songlag vil blant annet presentere sitt store satsingsprosjekt, en Cornelius Vreeswijk-konsert. Konserten framføres med profesjonelle musikere.

– Deretter serveres et knalltøft tributeshow til ære for Ry Cooder med «Kleppens Combo». Dette er et band sammensatt av profesjonelle musikere med stort publikumstekke, forteller festivalledelsen.

Åpningsårets konsert i 2001 med Vidar Busk omtales fortsatt som et høydepunkt i Melhus Bluesfestivals historie. Nå er Busk tilbake med nytt band, ny plate festivalens store finalenummer. Aner vi et nytt høydepunkt?

LOKALT INNSLAG: Geir Rune Engan er en av de lokale artistene som spiller på Melhus Bluesfestival i år. Lerbyggen har spilt gitar og sunget siden han var 16 år, og albumet «Snøkrystall» ble gitt ut tidligere i år.