Det ble klaff på første forsøk for revygruppa Huslaget fra Budal. Med en eneste revyoppsetning bak seg er gruppa allerede klar for Humorfestival i Hemne med to innslag.

– Vi gleder oss kjempemye, sier Sissel Storli fra Huslaget entusiastisk.

Humorfestivalen i Hemne arrangeres fra 6. – 8. juni og fungerer som Midt-Norsk Mesterskap i revy. Festivalen som er den fjerde i rekka, skal være et springbrett for revymiljø i regionen, mot Norsk Revyfestival på Høylandet.

Monolog og vise

– Dette er første gang vi er ute som egen gruppe. Første revy hadde vi til jul i fjor, og nå skal vi få vise oss fram utenfor bygda. Det blir veldig artig å få møte andre som også driver med revy, sier Storli.

32 revygrupper meldte seg på i år, og en jury har hatt arbeidet med å plukke ut bidragene. Huslaget stiller med monologen «Kartleser» og visa «Ni veia».

– Det er Eva Storlimo som synger visa. Den handler om asfalteringa av Budalsveien og alt som vi må få plukka opp fra veien før den kan asfalteres. Monologen er det Helge Storli som har, og den handler om en rallykjøring som på grunn av likestillinga må skaffe seg en kvinnelig kartleser, forklarer Storli.

Planlegger ny revy

Sissel Storli forteller at gruppa fikk så god respons på revyen i jula at de egentlig hadde håpa på å komme med på humorfestivalen. Huslaget består av 11 medlemmer, og ni av dem kommer til å ta turen til Hemne i sommer.

ARTIG: Monologen der Helge Storli trenger ny kartleser til rallybilen sin, er et av to nummer Huslaget skal vise fram på Humorfestivalen i Hemne i sommer. Arkivfoto: Gyda Hyttehaug