Både sjonglører, akrobater, klovner, hunder, geiter og så klart elefanter møter opp når Cirkus Merano setter opp det røde og hvite teltet på Støren og Melhus denne uka.

Målsetningen til meranodirektør Knut Dahl har alltid vært å skape en ny og annerledes forestilling hvert eneste år. I år turnerer sirkuset Norge for 34. gang, og nye i sirkusstallen er blant annet de morsomme dverggeitene og en sjonglør som spiller keyboard med tennisballer.

– De aller fleste artistdisipliner er å finne i årets forestilling, sier Dahl og nevner både kraftakrobater, et russisk par som kombinerer perch-og trapeskunst og en linedanser som gjør både forlengs og baklengs salto.

– I flere århundrer har manesjens stjerner stått imot beinhard konkurranse fra annen underholdning. Jeg er glad for vedtaket i EU-parlamentet om at det klassiske sirkus, med dyr, er en del av den europeiske kulturarv. Sirkus er ikke et yrke. Det er en livsform. Det er teamwork, med hardt arbeid og disiplin. Vi har et internasjonalt miljø der medarbeiderne tar vare på og respekterer hverandre på tvers av språk, kultur eller livssyn, hevder sirkusdirektør Knut Dahl.

Sirkusforestillingene vises på grusbanen på Støren mandag og ved Melhushallen tirsdag, og sirkusdirektøren lover både bredde, variasjon, humor og spenning.

SAGFLISFEST: Elefantene er en selvsagt del av et sirkus. Men også dverggeiter, tibetanske hunder og andalusiske hester skal være med og lage «en heidundrende sagflisfest» på Melhus i dag. Foto: Dagfinn Kristiansen, Merano