Steinar Aasen fra Melhus har gjennom sitt firma Staas Bygg AS og gode medhjelpere slått gjennom med en ny type gyngestol, som nå selges på det norske markedet. De deltar i år på Rørosmartnan, og har fått prisen for beste utestand.

Rørosmartnan avsluttes lørdag 20.februar, og Steinar Aasen og kompisene står på Nilsenhjørnet-parken.

Inspirasjon fra Cuba

Ideen til den spesielle gyngestolen fikk de under en tur til Cuba for tre år siden. Steinar Aasen fant ut at han ville starte produksjon i Melhus, og til nå er 180 stoler produsert i en låve på Rødde. Et bra lass fulgte med til Røros, men fredag måtte de hente nye forsyninger fra Melhus. Steinar regner med å selge bortimot 40 stoler under Rørosmartnan. I lavvoen på Røros selger de også bord inspirert av kabeltromler. Her inne presenterer de bilder fra Cuba, og hvordan ideen oppstod til produksjon i Melhus. Bålpanner står både ute og inne, og skaper stemning. Mange ønsker å slå av en prat, og prøve gyngestolene, forteller Steinar Aasen på telefon fra Røros.

Tar med seg humoren

Dette er juryens begrunnelse for prisen for beste utendørs utstiller:

«Prisen for beste stand går til en utstiller som har fått mye ut av et tradisjonelt produkt. Med imøtekommende personell, en god atmosfære og humoristisk tilnærming fremstår standen som en naturlig og viktig del av årets martna. Juryen berømmer standens helhetlige tankegang og evne til å skape et miljø tilpasset publikum. Her blir gjestene tatt med på en reise, kanskje til Cuba eller i hvert fall til den gode martnasopplevelsen. Vi gratulerer Staas Bygg AS!»

Prisen er et diplom og et ullpledd. Se diplomet og flere bilder i billedkarusellen ovenfor.

– Det er veldig artig å oppleve dette. Stolen har slått godt an, og det er bare å satse videre, sier Aasen, som har med seg fem selgere til Røros.

Han driver firmaet sitt Staas Bygg AS som et enmannsfirma. Steinar Aasen er snekker, og har satset på husbygging. Selgerne på Røros er kompiser og deltakere fra Cuba-turen. Også to tyske turister de møtte på Cuba har kommet til Røros for å delta på begivenheten.

Se Nea Radio sin presentasjon av årets to utstillingsvinnere.

Les Trønderbladet: Budalsstolen har fått egen nettside.