- Melhus bør ha en 11’er kunstgrasbane, men det er ingen selvfølge at den havner på Lundamo, sier Berit Wold Fjelle (Ap), leder for komité for liv og lære.

Komité for liv og lære har behandlet planene for nye Lundamo skole og barnehage, og går inn for å bevilge 149 millioner kroner. Samtidig sier komiteen at det må vurderes om kommunen skal bygge en kunstgrasbane i forbindelse med byggeprosjektet eller om dette må utgå.

Idrettsrådet inn

- Idrettsrådet må komme på banen å si hvor en 11’er bane skal komme. Det kan være behov andre steder. Selvfølgelig skal det kompenseres hvis skolen kommer der løpebanen og idrettsbanen er. Men det er ingen selvfølge at vi topper med kunstgras. Det er ikke det at jeg ikke unner dem kunstgras, men jeg vet at det er flere som vil ha kunstgrasbane, sier Wold Fjelle.

Melhus kommune har ingen 11’er bane, men har flere sjuerbaner med kunstgras. Kommunen går inn med støtte til bygging av en sjuerbane på Hovin.

- Jeg synes vi er flink. En skal også huske at vi er en av de få kommunene med fire svømmebasseng, sier Wold Fjelle.

Både i Flå, på Korsvegen og i nedre Melhus er det sterke ønsker om kunstgrasbaner. Wold Fjelle mener det er viktig at idrettsrådet setter opp ei prioriteringsliste.

Undervarme?

Hun mener også det er viktig å få utredet om en kunstgrasbane på Lundamo skal bygges med undervarme. I Gruva er det lagt rør for undervarme på sjuerbanen, men idrettslaget har ikke råd til å sette på strøm.

- Det kreves enormt med driftsmidler til å drive undervarme. Det kan være tvilsomt om Lundamo IL har råd til det. Dessuten er det et spørsmål om hva som trengs av utstyr for å vedlikeholde kunstgrasbanen, sier Wold Fjelle.

Barn som deltok på Lundamocupen tidligere i år, spilte på vanlig gras.