- Stygt, sier Henrik og Maren som er klar på at slik vil de ikke ha det på skolen sin.

Dårlig gjort

- Jeg synes dette er veldig, veldig dårlig gjort, og dette er ikke noe koselig. Det blir sikkert vanskelig å få tak i dem som har gjort det, men om de gjør det, skulle de som har gjort det ha vasket og ordnet etter seg, sier Eli Troøyen, vikar i SFO og barnehage.

På vinduene til Henriks klasserom er det sprayet på med store bokstaver, og dette gjelder mange vinduer på skolen. I tillegg er det skrevet initialer og navn på vegger og dører. Initialene og navn er de samme som noen har tagget på bygninger i Melhus sentrum. Blant annet er Melhushallen, Rema og Mega tagget, og det samme gjelder tannklinikken som er under riving.

Virksomhetsleder Margareth Lomheim ble sjokkert da hun kom på Eid skole på Korsvegen mandag morgen. Hun forteller at de hadde forberedt seg til skolestarten mandag ved å gjøre det ekstra fint inne og ute, og at noen ville det annerledes kom som en stor overraskelse.

Nedtur

- Jeg synes tagginga var forferdelig trasig. Vi hadde jobbet så mye for at det skulle være fint til skolestart, og dette var en skikkelig nedtur. Dette var veldig trist, sier Lomheim.

Hun antar at tagginga har skjedd i helga, og hun har ingen mistanke om hvem som kan ha vært på ferde. Ifølge Lomheim ser det ut til at taggerne har kommet i bil til skolen. Heretter vil de følge litt med for å se om det blir nye episoder.

- Det var ikke så enkelt å få det vekk som vi trodde. Vi må nok male over noe. Jeg skulle ønske at de som har gjort det, ble tatt. Det er vel for mye forlangt at de ber om unnskyldning. Dette var veldig dårlig gjort, sier en opprørt virksomhetsleder.

Hun forteller at hun har snakket med elevene, og at de uttrykker at de synes skriblinga er stygg. Tagginga på Eid skole er politianmeldt, og Melhus lensmannskontor etterforsker saken.

BESKUET: Tirsdag morgen var tagginga fortsatt synlig, og utover dagen gikk driftslederen i gang med å fjerne tagginga. Vikar Eli Troøyen, Henrik og Maren var lite begeistret over at noen har sprayet på store deler av skolebygget.
TEGNET RUNDT: Slik så det ut etter at taggere har vært på ferde på Mega-bygget i forrige uke.