Barn og voksne ved Liøya barnehage er opprørt og lei seg over at noen har tatt deres store lavvo: - Heilt uforståelig at noen kan stjele fra barn, sier bestyrer Heidi Simensen.

- Forkastelig

Barna i Liøya barnehage har mista en populær lekeplass. Før helga ble en komplett 12-mannslavvo stjålet fra barnehagen:

- Det var leit at lavvoen ble tatt, sier Ada Løkke Knudsen (5 år).

Bestyrer Heidi Simensen er bestyrta:

- Det er heilt uforståelig og utrolig at noen kan finne på dette. Jeg kan ikke skjønne at voksne mennesker kan gå inn på en barnehages uteområde og forsyne seg med en lavvo. Det er heilt ubegripelig for meg. Jeg syns det er heilt forkastelig faktisk, sier Simensen opprørt.

Stjal fra småbarn

Tyveriet har skjedd i perioden mellom natt til torsdag og natt til lørdag. Dette tjuveriet kommer i et ekstra dårlig lys:

- Det her er snakk om å stjele fra unger. Det er umoralsk å stjele uansett, med mindre man er i akutt nød. Her er det ikke snakk om akutt nød når noen har gått inn og stjålet en lavvo til flere tusen kroner foran barn. Ungene syns det var kjempeartig å leike i lavvoen. De var så glad når vi satte opp lavvoen og syns det var så stas, forteller Heidi Simensen.

Får lavvo fra Fosen

Men historien fikk en lykkelig slutt. Barnehagen får nemlig en ny lavvo av Leksvik Industriell vekst på Fosen.

- Da jeg så at det var en barnehage som hadde mista en lavvo så tenkte jeg at det her var veldig trist, spesielt når det er noe som unger har stor glede av. Å ta denne lavvoen syns jeg er lavmål, forteller daglig leder Bjørn Damhaug.

Bestyrer Heidi Simensen er glad for at historia har fått en lykkelig utgang, og at barnehagen nå får en gratis lavvo:

- Det er jeg imponert over. At det plutselig ringer noen som har lest på nettet at vi har blitt frastjålet lavvoen og tilbyr oss gratis en ny, det er heilt utrolig at et firma kan gjøre det.

LEI SEG: Store og små ved Liøya barnehage trudde ikke det de så når lavvoen plutselig var borte. Fra venstre: Førskolelærer Per Daniel Rendum, Tobias Løhre, bestyrer Heidi Simensen, Anna Refseth, førskolelærer Endir Hadzalic, Ada Løkken Knudsen og Erling Bones.
SPOR: Ungene ved Liøya ser etter spor i sanden etter tyvene