Melhus kommune melder at 319 personer ble meldt smittet av covid-19 i forrige uke. Dette er et lavere smittetall enn i de foregående ukene ettersom det ble registrert 494 smittetilfeller uka før. På nyåret begynte smittetallene å øke kraftig, og i starten av februar ble det registrert 850 smittetilfeller for covid-19 på ei uke.

Totalt har Melhus kommune registrert 5574 smittetilfeller for covid-19, og tallet tilsier at nesten en tredjedel av innbyggerne i Melhus har hatt koronaviruset. Noen av smittetilfellene gjelder personer som bor i Melhus, og er folkeregistrert i en annen kommune. Tallene er høyere enn tall hos Folkehelseinstituttet fordi kommunens tall også inkluderer innmeldte positive hurtigtester.

Smittetallet for torsdag var ifølge Melhus kommune, 45. Fredag fikk kommunen melding om 31 smittetilfeller, lørdag 27 og søndag 44. Totalt for de fire dagene er 147 smittetilfeller.

I koronatiden er det utført 24.935 PCR-tester i Melhus.

Midtre Gauldal har også hatt noen nye smittetilfeller, og har fått nye positive PCR-tester. Ifølge kommunen er over 2300 i Midtre Gauldal blitt meldt smittet av covid-19.