Orklareiser har i mange år fylt en turbuss med noen av Trønderbladets abonnenter, for å reise på utenlandstur. I fjor gikk turen til Skottland, der bildene under er tatt.

I juni blir det ny tur, og den går gjennom Europa til Gardasjøen i Italia. Nøyaktig tidspunkt eller varighet er ikke fastlagt, men det blir endelig avgjort i slutten av januar. Reisa tilbake vil skje med fly.

Etter en kjøretur til Oslo med Orklareisers nyeste turbuss, blir det båtcruise mellom Oslo og København. Ruta legges om Tyskland, med flere opplevelser undervegs til Italia, der følget ankommer etter fire dager. I Innsbruck blir det tyroleraften, og omvisning på OL-anleggene. Ankomsten til Italia skjer via spektakulære Brennerpasset. Gardasjøen har mange idylliske småbyer, men det er ikke bestemt hvilken som skal ta i mot følget fra Gauldalen. Under oppholdet her blir det båttur, vingårdsbesøk og dagsutflukt til Venezia. Fem dager er avsatt til oppholdet ved Gardasjøen.

Knut Grønningen i Orklareiser sier juni er et godt tidspunkt å besøk Nord-Italia på. Klimaet er godt, og dette er før den aller varmeste tida.

Når hele programmet med priser kommer blir det anledning til å melde seg på. Fjorårets tur til Skotlland i august ble utsolgt i mai måned.

Se flere bilder fra turen: Fra Gauldalen til York

Gauldalingene besøkte whisky-destilleri: Smak av whisky