– Dette er noe vi har tenkt på en stund, for vi sitter også selv med mange ubesvarte spørsmål. Som samfunn må vi se hva vi kan gjøre for hverandre, sier initiativtaker og Lions-medlem Stefan Preisig til Trønderbladet.

Les også: Utsetter omsorgssenter for asylsøkere

Les også: – Alle kan hjelpe noen

På torsdag arrangerer den frivillige organisasjonen derfor en åpen temakveld og dialogmøte om flyktningetilstrømmingen i kantina på Rådhuset. Der viser de blant annet dokumentaren «Drømmen om Europa» for å få et inntrykk av hvorfor og hvordan flyktningene kommer til Europa.

Forståelse

Til møtet kommer Bjørn Tuflåt, som er enhetsleder i flyktningenheten i Melhus kommune, og distriktsleder i Sør-Trøndelag Røde Kors, Marit Sognli, i tillegg til en feltarbeider.

– Vi tror det er veldig viktig å skape forståelse for situasjonen. Det er mye uvitenhet, og det kan fort skape både redsel og frykt, sier Lions Melhus-president Torstein Løvseth.

– Da vi hadde Bjørn Tuflåt innom på et medlemsmøte nylig fikk i alle fall jeg vite mye jeg ikke visste fra før. Alt fra organiseringen av de som kommer til hvem som står for finansieringen.

– Ønsker å bidra

Stefan Preisig mener også det kan være greit å lære seg å skille de ulike begrepene, og å få litt oversikt over hvem som kommer.

– Det er forskjell på de som har fått opphold og de som venter. De som har fått opphold ønsker ofte å bli værende og bidra i samfunnet. Det må vi legge til rette for. Vi ønsker jo alle et trivelig Melhus, avslutter han.