Om reguleringsplanen for fabrikktomta på Orkanger ikke får aksept hos fylkesmannen, er alternativet ikke å velge det nye næringsområdet på Støren likevel. Det slår administrerende direktør Kjell Stokbakken i Norsk Kylling fast.

Om Støren

– Hvis det ikke går i orden med Orkanger, går vi videre med Malvik. I utgangspunktet vender vi ikke tilbake til Støren, sier Stokbakken.

Stokbakken sier at beslutningen om ikke å velge Støren, var vanskelig.

– Jeg har sagt hele tida at vi ikke ønsket å flytte ut av Midtre Gauldal. Vi mener bestemt at alternativet på Orkanger er bedre. Orkdal er en kommune med lang erfaring med industri, har en dyktig administrasjon som i Midtre Gauldal kommune, infrastrukturen er på plass, tomta er flat og den er godt plassert. Samtidig vil jeg si at jeg synes Midtre Gauldal skal være utrolig stolt av ordfører Sivert Moen. Hadde det ikke vært for den innsatsen han og administrasjonen har lagt ned, hadde vi gjort valg av fabrikktomt tidligere. Jeg skjønner at det at vi ikke valgte Støren, kan oppfattes som et nederlag, men det har vært et slikt driv i Midtre Gauldal kommune som savner sidestykke, sier Stokbakken.

Holdt på å gå konkurs

Stokbakken peker på at Norsk Kylling var på konkursens rand for to år siden, og at utfallet kunne ha blitt at fabrikken ble lagt ned. Derfor mener han at det viktigste nå er at det bygges en topp moderne fabrikk, og han mener det ikke tar så lang tid å kjøre til Orkanger om fabrikken blir der. Noen av produsentene vil få kortere vei til nyfabrikken, peker Stokbakken på. Flere kommuner kom med tomtetilbud, men fikk avslag fordi kommunene lå for langt unna Gauldalen.

– Vi er veldig fornøyd med samarbeidet vi har med bedrifter i Midtre Gauldal, og Gildset transport gjør en super jobb. Avstanden til Orkanger er ikke så stor, forteller Stokbakken.

Nyfabrikken

Den nye fabrikken er ikke helt ferdigtegnet ennå, men vil ifølge Stokbakken koste omtrent 1,5 milliarder kroner. Planen er å bygge en fabrikk i to etasjer med ei grunnflate på 15.000-16.000 kvadratmeter eller i en etasje med ei grunnflate på 35.000 kvadratmeter.

Visjonen er å få en fabrikk som er helt i tet når det gjelder automatisering, fabrikken skal være miljøvennlig, ha kompetansesenter og den skal være transparent slik at folk kan få komme inn i fabrikken og se på produksjonen.

Norsk Kylling har 350 ansatte hvorav 270 jobber med slakting og pakking. Den nye fabrikken vil innebære betydelig reduksjon i arbeidsstokken, opplyser Stokbakken. Siden det kan ta to-tre år før den nye fabrikken er ferdig, mener Stokbakken at ansatte får tid på å områ seg.

Dagens lokaler

Når det gjelder dagens fabrikk, leier Norsk Kylling lokalene av Industrifinans fram til 2024. Fram til da skal Norsk Kylling beholde fabrikklokalene, og Stokbakken opplyser at de vil gå i samtale med kommunen om hva fabrikken kan brukes til.

– Vi skal satse på Støren, og det vil være arbeidsplasser både i fabrikklokalene vi har her og i Hugaas rugeri. Det er ikke slik at vi forlater Midtre Gauldal, sier Stokbakken.

I neste uke skal Norsk Kylling og kommuneledelsen møtes for å drøfte framtida.