Saken handler om den tradisjonsrike 4.dagsfesten som håndballgruppa har arrangert i over 25 år. Et arrangement som er den viktigste inntektskilden for håndballavdelingen på Støren, som denne sesongen stiller med tolv lag i seriespill med over 130 barn og unge i alderen 11 til 16 år i aktivitet.

I fjor ga denne festen en netto på 40.000 kroner til håndballgruppa. Men inntektene kan variere. I 2003 og 2002 kom overskuddet opp i rundt 80.000 kroner.

Sist måtte håndballgruppa ut med 24.600 kroner for bruk av Størenhallen til julefesten, og året før der igjen 23.540 kroner.

Om festen fortjener å bli premiert med en lavere halleie enn utleiereglementet tilsier, fordi inntekten går til å gi barn og unge et aktivitetstilbud innen håndball, blir nå en sak politikerne må ta stilling til.

Tommelen ned

Det er kultur- og opplæringsutvalget som er delegert myndighet til å avgjøre sånne saker. Sektorsjef Bodil Brå Alsvik sier at hun vil anbefale overfor sektorpolitikerne at søknaden fra håndballgruppa avslås.

Les mer i papirutgaven torsdag 22. desember

RABATT: Støren sportsklubb søker om billigere hall-leie i Størenhallen 4. juledag når de skal arrangere fest, men kommunens kultur- og opplæringsutvalg vender trolig tommelen ned.