– Vi vil ikke spolere dagen for noen, sier enhetsleder Monica Brækken i Melhus kommune.

Søndag er det konfirmasjon i Melhus, og samtidig er det smitteutbrudd blant barn og unge. Lørdag meldte Brækken at smittetilfeller av covid-19 har ført til at idrettslag, Gimse ungdomsskole og Brekkåsen skole er berørt. Fire nye smittetilfeller ble meldt på lørdag, og hittil denne uka er det meldt om 17 tilfeller.

– Vi skjønner at konfirmanter blir stresset. Dette kan løses ved å ta en selvtest, sier Brækken.

Konfirmasjonene ble utsatt fra i vår på grunn av koronapandemien.

Kan ta selvtest

Ifølge de nye reglene kan en teste seg ut av karatene dersom en avlegger en negativ test. Brækken forteller at kommune har hatt noen henvendelser om dette er mulig av hensyn til konfirmasjon, og Brækken sier at kommunen deler ut selvtest ved akuttt behov. Denne testen viser resultat etter 15 minutter, og ved negativ test kan en likevel gå i konfirmasjonen.

Melhus kommune har fått inn mange selvtestere, og Brækken anbefaler folk som har i akutt behov for å få tatt en selvtest, om å forhøre seg i foreldregruppa eller gjennom skolekanalen om hvordan de skal gå fram for å få tatt en selvtest. Brækken forteller at smittesporingsteamet blir nedringt for tiden.

Melhus videregående skole fikk fredag mange selvtester.

Les også: elever får opplæring i bruk av selvtest

foto
Dette er innholdet i en pose med selvtest. Bildet er fra Melhus videregående skoles opplæring i bruk av selvtesting. Foto: Gunn Heidi Nakrem