Fredag morgen er det registrert 21 nye smittetilfeller for Melhus, og 13 nye for Midtre Gauldal. Senere på fredagen fikk Melhus registrert 18 smittetilfeller til. I Midtre Gauldal ble det registrert fem nye smittetilfeller utover fredagen.

Totalt har Melhus fått registrert 802 tilfeller av covid-19 i koronatiden. Midtre Gauldal har fått registrert 354 tilfeller av covid-19. Folkehelseinstituttet fører statistikk.

Testing og vaksinering

– 13. januar fikk vi 11 nye positive vovid-19-tester i kommunen. Neste vaksineringsdato er 19.1 kl. 12-18, opplyser Midtre Gauldal kommune på sin nettside.

Myndighetene har sagt at det vil komme mange selvtester, og at selvtesting skal erstatte karantene for visse gruppe.

– Med økende smittespredning og nye karanteneregler, vil etterspørselen etter selvtester bli veldig høy. Tester vil også bli brukt som tiltak inn mot utbrudd for eksempel i skoler. Inntil videre praktiserer kommunen de strenge regler og prioriteringer for selvtester som Helsedirektoratet har gitt. Utlevering skjer på helse- og velferdskontoret i åpningstiden. Når kommunen får økt tilgang på selvtester og med nye karanteneregler, blir opplegget for utlevering av selvtester lagt om i retning av lettere tilgang og større fleksibilitet. Vi varsler når ny utleveringsordning er klar, opplyser Midtre Gauldal kommune på sin nettside.

Så langt denne uka har Melhus kommune registrert 77 nye smittetilfeller. Det er litt færre som tester seg ved den kommunale teststasjonen i Melhus enn tidligere i uka.