For første gang i historien møttes to lag fra Midtre Gauldal i kretsens elitedivisjon for juniorer. Æren av å vinne var langt større enn tre poeng.

Sokna vant en klar seier over Støren i juniorjentenes oppgjør på Hovsmoen søndag kveld. Et oppgjør som det lokalt er blitt snakket mye om de siste dagene. Godt vær, mange tilskuere og ellers en fin ramme rundt kampen gjorde det hele til et lokaloppgjør verdig. Nervene lå i høyspenn både hos publikum og de respektive lagene før kampstart.

Slitent Støren-lag

Jentene hos Sokna kom desidert best i gang i oppgjøret på Moen. Duellstyrken og løpsviljen var langt større enn hos tydelig slitne jenter fra Støren. Et bortelag som dagen før hadde spilt NM-runde mot Levanger. En kamp som forøvrig først ble avgjort etter ekstraomganger, til nordtrøndernes favør.

Ufortjent var det ikke da Tove Endalsvoll førte hjemmelaget i ledelsen tidlig i den første omgangen. Et innlegg som Størens keeper ikke maktet å holde, ble en enkel oppgaver for den dyktige spissen.

Etter dette kom bortelaget mer inn i kampen, men likevel var det de grønnkledte som var hakket vassere gjennom den første omgangen.

Sokna i hundre

Andre omgang startet veldig likt den første. Sokna gikk ut i hundre, og presset de blåkledte langt tilbake på banen. Tove Endalsvoll doblet ledelsen etter et fint innlegg fra Heidi Kant Bjørnli. Angriperen satte ballen enkelt inn under en sjanseløs målvakt fra Støren.

Noen minutter senere ble en Sokna-spiller i følge dommeren revet ned innenfor straffefeltet. Ingvild Sunnset satte ballen enkelt i mål, og ga dermed hjemmelaget en solid tremålsledelse. Etter dette kom nok en gang Støren-jentene mer inn i kampen, og presset hjemmelaget mer tilbake på banen, uten at det ga noen uttelling i målprotokollen. Da dommeren blåste for siste gang kunne Sokna-jentene heve hendene i været etter å ha slått erkerivalen i nabobygda.

Kampfakta

1. divisjon, jenter 19

SOKNA – STØREN 3-0 (1-0)

Hovsmoen stadion, søndag ettermiddag

Tilskuere: 150

Terningkast: 4

GULT KORT: Camilla Kant Ausberg, Støren

DOMMER: Lars Johan Hammer Vartdal/TIL-Fotball

Sitatet: - Hodet vil, med det gjør itj føttern (Størens Jorun Eggen tydelig sliten etter å ha spilt tre kamper på fire dager)

STOLTE MÅLGJØRERE: Tove Endalsvoll og Ingvild Sunnset var tydelig fornøyd med å slå erkerival Støren grundig på eget gress.